ČILEANAC UZEO ČEKIĆ U RUKE: Pelegrini novi trener Vest Hema
Foto: AP

UGOVOR POTPISAN NA 3 GODINE

ČILEANAC UZEO ČEKIĆ U RUKE: Pelegrini novi trener Vest Hema

Fudbal -

Engleski fudbalski klub Vest Hem imenovao je danas Manuela Pelegrinija za novog trenera.

Pelegrini je za vikend napustio kineski klub Hebej Čajna Forčun i potpisao trogodišnji ugovor sa Vest Hemom.

Kako je preneo Skaj, 64-godišnji Čileanac će postati najplaćeniji trener u klupskoj istoriji, ali će svakako imati manju platu nego u kineskom klubu. Navodi se da je Pelegrini u Hebeju zaradjivao 16 miliona funti godišnje.

"Pelegrini je jedan od najpoštovanijih fudbalskih trenera na svetu i radujemo se saradnji. Važno je što smo postavili nekoga sa znanjem i iskustvom u Premijer ligi, koji zna, ne samo ekipe i igrače u tom takmičenju, već i kakve su ambicije našeg kluba. On donosi reputaciju napadačkog fudbala i zna da izvuče najbolje iz svojih igrača", rekao je kopredsednik Vest Hema Dejvid Saliven.

"Povrh svega, on je pobednik, neko ko zna šta je potrebno za uspeh na najvišem nivou. On je prvi trener Vest Hema koji u svojoj biografiji ima titulu Premijer lige i verujemo da će to iskustvo pomoći u postizanju uspeha u našem klubu", dodao je on.

Pelegrini će uskoro imenovati članove stručnog štaba.

Pelegrini je tokom karijere radio u Viljarealu, Real Madridu i Malagi, a 2013. godine preuzeo je Mančester siti. On je za tri godine u Sitiju osvojio šampionsku titilu u dva Liga kupa.

kurir.rs / Beta

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠTA JE ZAJEDNIČKO ĐUKIĆU I IBRAHIMOVIĆU?! ŠAMAR! Prvi je popio a drugi je dao šamar! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track