TRENER TELEOPTIKA NA METI SUPERLIGAŠA: Partizan mi je na prvom mestu
Foto: Facebook

DOKAZAO SE U FILIJALI CRNO-BELIH

TRENER TELEOPTIKA NA METI SUPERLIGAŠA: Partizan mi je na prvom mestu

Fudbal -

Do kraja Prve lige Srbije ostala su još dva kola, a Partizanova filijala Teleoptik obezbedila je mesto u zlatnoj sredini.

Ekipu sa klupe od oktobra 2016. predvodi perspektivni stručnjak Milan Ristić, koji bi po završetku sezone mogao da napravi korak napred u karijeri.

"Moj primarni zadatak je da pripremim mlade momke iz Partizanove omladinske škole za ono što ih čeka u prvom timu crno-belih i mislim da sam u tome uspeo. Partizan iz ovog tima može da izabere nekoliko igrača. Ne samo da popune broj prvog tima, već da budu u ozbiljnoj konkurenciji za sastav. Velika je stvar što su u tako ranoj fazi profesionalne karijere momci iz Teleoptika imali priliku da se takmiče s timovima iz ozbiljnih fudbalskih sredina kakve su Kragujevac, Novi Pazar, Gornji Milanovac", kaže Ristić.

"Igrali su protiv mnogo iskusnijih rivala i osetili šta znači borba 'na nož' za svaki bod. Opstanak je došao kao šlag na tortu i potvrda da ova generacija ima kvalitet. Imali smo uspona i padova, što je normalno za tako mladu ekipu, ali ono što me raduje jesu partije u drugom delu sezone, kad su se momci potpuno adaptirali. Neretko smo dobijali aplauze i na gostovanjima, a posebmo upečatljivo je bilo to što nas je publika u Novom Pazaru, inače navikla na superligaški fudbal, s terena ispratili ovacijama. Hvala im na tome, bilo je to veliko priznanje za nas", dodaje mladi trener.

Ristić je predvodio izuzetno talentovanu generaciju igrača rođenih 2000. godine, sa Dušanom Vlahovićem i Svetozarom Markovićem, a sada se dokazao i u Teleoptiku. Dovoljno da ga smatraju jednim od najboljih mladih trenera u Srbiji.

"To i jeste moje najveće zadovoljstvo, da vidim Svetu Markovića u prvih 11 Partizana i Ducu Vlahovića kako se sa 18 godina bori za svoje mesto u Fiorentini. A počeo sam da ih treniram kao decu. Biće još takvih primera u narednom periodu, verujte, Kokir se već priključuje prvom timu, stižu i Šehović, Aleksa Janković i da ne zaboravim nekoga"...

Ne krije Ristić da je na meti pojedinih superligaša.

"Imponuju mi brojne ponude za posao, drago mi je što ljudi prepoznaju kvalitetan rad. Ali na prvom mestu je Partizan, s čijim čelnicima narednih dana treba da razgovaram o daljim planovima, pa ću onda odlušiti šta dalje", zaključuje Milan Ristić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track