DINAMO IZ VRANJA ZAGRMEO: Nećemo da komentarišemo suđenje, sve se vidi na snimcima!
Foto: Profimedia

PRVA LIGA SRBIJE

DINAMO IZ VRANJA ZAGRMEO: Nećemo da komentarišemo suđenje, sve se vidi na snimcima!

Fudbal -

Fudbalski klub Dinamo obratio se javnosti saopštenjem u kome je istakao da mu nije namera da komentariše suđenje na utakmicama, već da je sve zabeleženo na video snimcima.

Novosadski Proleter zvanično je učesnik Superlige Srbije za narednu sezonu!

Proleter na dva kola do kraja ima 61 bod, a blizu promocije je i Dinamo Vranje koje ima 59. Slavlje Vranjancima je odložio Metalac (54) koji je danas slavio protiv ČSK Čelareva 3:1 i tako i dalje matematički ostao u igri za Superligu.

Ipak, Dinamu je potreban samo bod iz duela sa Novim Pazarom ili Radničkim kako bi ušao u elitni rang srpskog fudbala.

FK Dinamo se javnosti obratio saopštenjem koje vam prenosimo:

Dinamo ostaje pri stavu da ne želi da komentariše suđenja na utakmicama, a ko želi može da pogleda snimke sa utakmica koje je igrao Dinamo i da se uveri da nije bilo favorizovanja kluba.

"Između ostalog, neka pogledaju pa posle objasne kako je, po njihovoj priči, 'favorizovani' FK Dinamo izgubio od FK Metalac i TSC Bačka Topola na domaćem terenu u poslednjim minutima kada su sudili Piper i Grujić, dok je na derbiju u Milanovcu FK Dinamo pregazio FK Metalac kada je sudio naš najbolji sudija Mažić. Svakom objektivnom posmatraču ili nekome ko poznaje makar i samo osnove fudbalske igre biće jasno da su novinski natpisi pre svega pokušaj medijske manipulacije i iskrivljivanja realnosti", piše u saopštenju.

"Jedino po čemu je gospodin Đurović poznat je to što dok je bio na čelu FS Beograd 'stručno' prekrojio sudbine klubova. Svi pamte njegovo predsedovanje FS Beograda kao jednu od najtužnijih epizoda fudbala u prestonici. Tada je prvak Srpske lige grupa “Beograd” BASK umesto čestitki “dobio” krivičnu prijavu od najbližeg pratioca Radničkog iz Obrenovca. Zbog sumnje u nameštanje mečeva traženo je od disciplinskih organa FSB da se ponište rezultati. U skladu sa njegovom biografijom, jasno je da medijskim izjavama opet želi da kroji sudbine klubova i da umesto Dinama u viši rang pošalje Metalac, u čijem je Upravnom odboru bio godinama".

"On svakako nema kredibilitet da priča o poštenju. Uostalom, zašto nije pričao o tome dok je bio u sudijskoj komisiji FSS, a ne sada kada je izbačen i kada je shvatio da nema mesta u srpskom fudbalu za takve kakav je on. Svima je sada jasno da se ljudima koji su nekada 'vedrili i oblačili' srpskim fudbalom ne dopada to što su ulaganja u fudbal na jugu Srbije počela da daju rezultate. FK Dinamo ima jednu od najbrojnih i najverniju publiku u Srbiji i to očigledno nekom smeta i želi da umanji ovogodišnji uspeh Dinama. FK Dinamo je sve postigao svojim radom a neostvareni ljudi mogu samo da kleveću po novinama. Pokušaj da se spekulacije predstave argumentima ujedno pokazuje nemoć i nestručnost osoba kojima najviše smeta to što se kvalitetan fudbal igra na jugu Srbije i što više ne kroje tudje sudbine", stoji u saopštenju fudbalskog kluba Dinamo.

kurir.rs / kurir sport

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SURDULICA, TASMANIJA….KO JE SLEDEĆI DOMAĆIN KUPA SRBIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track