SRPSKI FULAM IGRA MEČ SEZONE ZA ODLAZAK U PREMIJER LIGU: Evo zbog čega treba da navijate za Mitra i Jokana (VIDEO)
Foto: Profimedia

SVE JE SPREMNO

SRPSKI FULAM IGRA MEČ SEZONE ZA ODLAZAK U PREMIJER LIGU: Evo zbog čega treba da navijate za Mitra i Jokana (VIDEO)

Fudbal -

Fulam i Aston Vila se u subotu bore za poslednje mesto u Premijer ligi naredne sezone. Ali, osim toga, mnogo novca će biti u igri takođe.

Kako se navodi, Fulam, koji juri povratak posle četiri godine, može da zaradi do 170 miliona funti, a Vila 10 manje pošto bi se ekipa iz Birmingema u elitno društvo vratila nakon samo dve godine i ostala bi bez dela zagarantovane zarade za "Čempionšip".

Međutim, to nije sve. Ukoliko pobednik ovog meča uspe da opstane u elitnom rangu engleskog takmičenja u svojoj prvoj sezoni, primanja će se povećati na 280 miliona funti u narednim sezonama.

Ovaj novac će biti vid pomoći klubovima za ulazak u Premijer ligu, a koliki je novac u pitanju govori nam činjenica da je finale Lige šampiona koje se igra u istom danu biti dosta ''jeftinije.''

Pobednik tog finala će dobiti svega oko 4 miliona funti više nego poraženi. Sa druge strane, meč između Fulama i Aston Vile nije za džabe najskuplji meč na svetu.

Trener Fulama Slaviša Jokanović istakao je da je ovo jedan od najvažnijih mečeva ovog kluba u proteklih nekoliko godina i da se nada pobedi i prolazu u Premijer ligu.

Novac koji pobednička ekipa osvoji će sigurno pametno biti utrošen u pojačanja jer je svima jasno da postoji jasna razlika u kvalitetu između fudbala u Premijer ligi i Čempionšipu.

Kurir sport

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track