HIČKOKOVSKI TRILER U SLOVENIJI: Olimpija iz penala u finišu do titule! Navijači divljali i prekinuli meč (FOTO, VIDEO)
Foto: nkolimpija.si

SKOMINA U 81. MINUTU POKAZAO NA BELU TAČKU

HIČKOKOVSKI TRILER U SLOVENIJI: Olimpija iz penala u finišu do titule! Navijači divljali i prekinuli meč (FOTO, VIDEO)

Fudbal -

Luda završnica fudbalskog prvenstva Slovenije! Malo je verovatno da bi takvu dramu i legendarni Hičkok mogao da režira...

Olimpija je poslednje kolo dočekala sa dva boda prednosti nad Mariborom i remi u Domžalama garantovao joj je titulu (zbog boljeg skora u međusobnim duelima). Međutim, domaćin na teren nije izašao sa belom zastavom.

Mariborčani su kod kuće savladali Goricu 2:0, ali to im je bio lakši deo posla. Morali su da čekaju i dočekaju poraz Olimpije da bi odbranili tron.

Svi mečevi poslednjeg kola počeli su u isto vreme, ali se u Domžalama igralo mnogo duže! Iako su svi startovali u 16 sati, pitanje šampiona bilo je otvoreno do duboko iza 18 časova...

Naime, Domžale su povele golom Bizjaka u 67. minutu, ali je onda u 81. minutu najpoznatiji slovenački sudija Damir Skomina pokazao na belu tačku, a Kronaveter iz penala doneo izjednačenje.

U 90. minutu navijači Olimpije su sišli s tribine, načičkali se oko terena čekajući poslednji zvižduk Skomine, a mnogi i ušli na teren, gađali domaće fudbalere... Skomina je prekinuo utakmicu na desetak minuta.

Meč je zatim nastavljen, a Olimpija je sačuvala 1:1 i vratila titulu u Ljubljanu.

Olimpiji je to peta titula, čime je na večnoj listi šampiona za korak pobegla Gorici, dok je Maribor neprikosnoven sa 14.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: nkolimpija.si)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track