KURIR SAZNAJE: Borjan ide, Zvezda zove bivšeg golmana Partizana!
Foto: Dado Đilas

Šampion ostaje bez golmana

KURIR SAZNAJE: Borjan ide, Zvezda zove bivšeg golmana Partizana!

Fudbal -

Milan Borjan odlazi, Milan Lukač dolazi. Ovako bi mogao da izgleda scenario tokom letnjeg prelaznog roka na Marakani.

U Zvezdi se hvataju za glavu pošto je najbolji golman u Ligi Evrope rešen da karijeru nastavi u inostranstvu. Uprava kluba pokušava da ga zadrži makar do avgusta, a uporedno razmišljaju o dovođenju bivšeg golmana Partizana Milana Lukača.

foto: EPA/Srdjan Suki

Realan scenario je da Borjan počne sezonu sa Zvezdom kroz kvalifikacije za Ligu šampiona, a hoće li i Lukač pristati da postane "preletač" ostaje da se vidi.

Milan Borjan ima kanadski pasoš, koji mu otvara mogućnost da pronađe kvalitetan angažman u ligama "petice", a zanimljivo je da ovog leta ugovori sa Crvenom zvezdom ističu i Borjanovim rezervama, Nemanji Supiću (36) i Damiru Kahrimanu (34). To praktično znači da će šampion Srbije, ukoliko ne dovede novog golmana, ostati sa dvojicom mladih i neiskusnih čuvara mreže - Aleksandrom Stankovićem (20) koji je branio u trećeligašu Grafičaru i Jovanom Vićićem (21) koji je sezonu proveo u Republici Srpskoj, braneći za Drinu iz Zvornika.

Milan Lukač imao je sjajnu sezonu u Turskoj, gde je za Ahisarom osvojio nacionalni kup pobedom nad Fenerbahčeom u velikom finalu.

MILAN LUKAČ Rođen: 4. oktobra 1985. u Novom Sadu Karijera: Mladost BJ, Žarkovo, Srem, Čukarički, AEK, OFK Beograd, Partizan, Ahisar Reprezentacija: Srbija (jedan meč)

MILAN BORJAN Rođen: 23. oktobra 1987. u Kninu Karijera: Radnički NB, Rad, Sivašspor, Vaslui, Ludogorec, Radnički N, ludogorec, Korona, C. zvezda

Reprezentacija: Kanada (38 mečeva)

Ekipa Kurira

FOTO: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOSTOLOMAC IZ MADRIDA i „LUDAK“ IZ SRBIJE! Šta ćemo tek od njih videti u Rusiji?! KURIR TV SPORT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track