KRSTAJĆ OTVORENO O SPISKU: Evo kako je selektor obrazložio izbor igrača za Mundijal! (KURIR TV)
Foto: Starsport©

ORLOVI OTIŠLI U AUSTRIJU

KRSTAJĆ OTVORENO O SPISKU: Evo kako je selektor obrazložio izbor igrača za Mundijal! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Austriju na finalnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Dan pred odlazak reprezentacije Srbije u Austriju selektor Krstajić odabrao je 23 igrača koji će predstavljati našu reprezentaciju na predstojećem Mundijalu.

foto: Starsport©

Sa prvobitnog spiska nedostaju Aleksandar Jovanović, Mijat Gaćinović, Matija Nastasić i Nemanja Maksimović. Selektor je i obrazložio svoju odluku.

"Ne postoji tu ništa lično, najviše bih voleo da sam mogao da povedem 35 igrača sa šireg spiska, ali pravila su takva. Imali smo takav početak priprema sa četiri golmana, da Matija Nastasić i Bane Nastasić nisu bili maksimalno spremni. Došao je momenat da u 12 sati moramo da prijavimo spisak igrača za utakmicu sa Čileom, u 16 sati FIFA izbacuje spisak svih reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu", rekao je Krstajić dodavši:

foto: Starsport©

"Žao mi je i teško mi je bilo da odlučim bilo šta. Bio sam u takvoj poziciji dva puta, i 2000. i 2010. godine. Mi smo država, nismo klub i sticajem okolnosti zbog načina igre koji forsiramo ti igrači su ostali prekobrojni. Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu trenirali sa ekipom tokom cele nedelje, nisu potpuno spremni i odlučio sam se za Baneta koji je imao slabiju povredu od Matije. On je van terena već dva i po meseca. Pitanje je da li će Ivanović biti spreman za ponedeljak, mislim da ga neću staviti da igra protiv Čilea, baš iz razloga da bih ga sačuvao za finalnu probu protiv Bolivije, ali i meč sa Kostarikom. Što se tiče ostalih igrača, od četvorice golmana sam se odlučio za ovu trojicu. Oni su svi jednaki, sitnice su odlučivale. Gaćinović i Maksa su otpali zbog sistema igre. Radonjić i Živković su dobili malu prednost i to je to".

Pogledajte kompletnu izjavu selektora Krstajića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track