POLUFINALA REŠENA POSLE PENALA: Partizan i Sarajevo u borbi za trofej
Foto: ecfc.rs

KUP PRIJATELJSTVA EVROPSKIH KLUBOVA

POLUFINALA REŠENA POSLE PENALA: Partizan i Sarajevo u borbi za trofej

Fudbal -

U finalu premijernog izdanja Kupa prijateljstva evropskih klubova igraće Sarajevo i Partizan.

Utakmica je na programu u nedelju, 10. juna, sa početkom u 13 časova, a obezbeđen je direktan prenos na Sport Klub televiziji.

Oba polufinalna duela odlučena su posle penala. Sarajevo je eliminisalo Vojvodinu 1:1 (penalima 4:2), dok je Partizan bio precizniji sa bele tačke od Espanjola 2:2 (penalima 3:2).

Nakon dramatičnog prolaska u polufinale turnira, igrači Sarajeva su odigrali još jedan uzbudljiv meč sa, po njih, srećnim krajem. Kapiten tima Salčin doveo je bordo tim u vođstvo u 27. minutu u polufinalnom okršaju protiv Vojvodine, i tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Ipak, Vojvodina se nije predavala. Novosadjani su stezali obruč ispred gola protivnika, čak su i promašili nekoliko vrlo dobrih prilika, ali su u 64. minutu konačno uspeli da stignu do izjednačenja preko Savića. Imala je Vojvodina i veliku šansu u finišu da dođe do pobede, međutim Nešković je loše zahvatio loptu na 5 metara od gola rivala.

Pošto je regularni deo utakmice završen nerešenim rezultatom, pristupilo se izvodjenju jedanaesteraca, a tu su igrači Sarajeva bili mnogo uspešniji. Momci u bordo dresovima su bili nepogrešivi sa bele tačke, dok su na drugoj strani Nešković i Bjeković promašili penale u timu Novosađana.

1 / 5 Foto: ecfc.rs

U drugom polufinalu, Partizan i Espanjol su bili rezultatski poravnati 2:2 u 60. minutu kada je utakmica prekinuta zbog natopljenog terena. Utakmica nije mogla da bude nastavljena, a s obzorom da je prošlo dve trećine od njenog ukupnog trajanja i da je rezultat bio nerešen odmah se pristupilo izvodjenju penala.

Na kraju, Partizan je realizovao 3 penala, dok je Espanjol uspeo samo 2 puta da pogodi mrežu, pa su crno-beli otišli u finale.

Inače, Partizan je rano stigao do vođstva, već u 3. minutu preko Novakovića. Espanjol je izjednačio u 28. minutu golom Fernandeza, ali su crno-beli već u 30. minutu ponovo stigli do prednosti pošto je Stanojlović iskoristio gužvu u kaznenom prostoru rivala. Drugo poluvreme je počelo pravim pljuskom, a igrači španske ekipe iskoristili su natopljen teren da dođu do izjednačenja u 55. minutu preko Kajona. Samo 5 minuta kasnije utakmica je prekinuta i pristupilo se izvodjenju penala.

Rezultati polufinalnih mečeva na Kupu prijateljstva 2018:

Sarajevo – Vojvodina 1:1 (penalima 4:2) Partizan – Espanjol 2:2 (penalima 3:2)

Finale:

Sarajevo – Partizan (nedelja, 13:00)

(ecfc.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track