CRNO-BELI UPALILI MOTORE: Sezona kao da smo na frontu
Foto: Starsport©

PARTIZAN POČEO PRIPREME

CRNO-BELI UPALILI MOTORE: Sezona kao da smo na frontu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, a predsednik kluba Milorad Vučelić rekao je da talenat nije dovoljan i da igrači treba da se ponašaju kao da su na frontu.

"Igramo na tri fronta, treba da igrate kao da ste na frontu. To znači borbenost jer talenat koji svi imate nije dovoljan. Svi ste talentovani, ali mora da se da sve od sebe kada se igra za Partizan. Kada se da sve od sebe u svakoj utakmici, uspeh neće izostati", rekao je Vučelić obraćajući se igračima na početku priprema.

Primarni cilj Partizana u novoj sezoni biće povratak šampionske titule, kao i odbrana trofeja u Kupu Srbije, dok je želja da se u Ligi Evropa ode što dalje.

"Sve ispod toga je blagi neuspeh. Naša tradicija je toliko velika i moćna, to je toliko impresivno", naveo je Vučelić.

predsednik partizana milorad vučelić
predsednik partizana milorad vučelićfoto: Starsport©

On je fudbalerima prvog dana priprema objasnio šta treba da predstavlja igrač Partizana.

"Igrač Partizana pre svega mora da voli Partizan, on nosi dres tima sa ogromnom, časnom, velikom tradicijom, prepunom trofeja. Ta tradicija je toliko moćna i jaka, da onda kada vi budete igrali po meri svojih sposobnosti, sama donosi pobede. Ovaj dres je težak, ali će stručni štab da vam pomogne da bude lakši. Drugačije je igrati za Partizan, a drugačije za neki drugi klub. Većina igrača koji je igrala u Partizanu, nije igrala za moćniji klub, toga morate da budete svesni", istakao je Vučelić.

1 / 8 Foto: Starsport©

Umor, po njegovim rečima, ne sme da postoji, uprkos tome što su pred Partizanom tri veoma duga i teška takmičenja. Igrači, kako je rekao, ne smeju ni da pomisle na umor.

Vučelić je igračima i stručnom štabu poželeo sreću i naporan rad, a iskoristio je priliku i da poželi uspeh reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev rekao je da su pred Partizanom velike ambicije.

"Čeka nas mnogo toga, mnogo napornog rada, velikih ambicija, ali ne prevelikih, samo na nivou kluba. Ništa više od toga. To je borba na tri fronta, titula kao prioritet svih prioriteta i ove moramo da damo još više nego prošle godine", rekao je Iliev.

sportski direktor partizana ivica iliev
sportski direktor partizana ivica ilievfoto: Starsport©

Trener Miroslav Đukić je na početku svog govora čestitao igračima Partizana "na prošlogodišnjim uspesima".

"Sezona se brzo završila, nisam ni uspeo da vam čestitam na prošlogodišnjim uspesima. Nadam se da ste se dobro odmorili jer nas čeka teška sezona. Spremni smo, bogatiji smo za godinu dana iskustva, poznajemo se. Ne polazimo od nule kao što smo prošle. Nadam se da ćemo odmah početi da funkcionišemo kako treba. Želimo da vratimo primat u ligi, da vratimo titulu na naš stadion, da odbranimo Kup. Nema limita, nalazimo se u Partizanu. Limit je nebo. Srećno momci", kazao je Đukić.

trener partizana miroslav đukić ima podršku uprave
trener partizana miroslav đukić ima podršku upravefoto: Starsport©

Đukić je naveo da Partizan ima velike ambicije jer misli da klub može da ostvari uspeh za šta "ima kvalitet" i da treba da bude tim "jer samo tako može da uspe".

kurir.rs / Beta

foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Srbija u ovom sastavu istrčava pred Kostariku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track