KRVAVA TUČA ALBANSKIH FUDBALERA U ŠVAJCARSKOJ: Igrači sa Kosova izazvali opštu makljažu! Razbijene glave na sve strane! Igrač ostao bez svesti da leži na terenu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen

STRAŠNE SCENE

KRVAVA TUČA ALBANSKIH FUDBALERA U ŠVAJCARSKOJ: Igrači sa Kosova izazvali opštu makljažu! Razbijene glave na sve strane! Igrač ostao bez svesti da leži na terenu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Fudbal -

Utakmica između klubova Vesroa i FK Kosovo, u okviru amaterske lige rezervnih timova, prekinuta je zbog tuče igrača nekoliko minuta pre kraja meča.

Jedan veliki fudbalski skandal desio se u Švajcarskoj ada su se potukli igrači dva tima, te su sevale pesnice, bilo je i ozbiljnije povređenih, a sve je regulisala policija koja je jedva razdvojila zavađene strane.

Fudbaler Vesroe ostao je bez svesti na terenu, a takođe doživeo je i povredu oka, a njegov saigrač morao je odmah da bude prebačen u bolnicu jer mu je slomljeno pet rebara i oštećenja pluća. On se još uvek nalazi u bolnici.

"Ovo je apsurdno. Utakmica je delovalo sasvim normalno, nije bilo nikakvih problema do pred sam kraj meča. Suđenje je bilo dobro. Stvarno mi ništa nije jasno", rekao je predsednik Versoa, Simon Pidanke.

Versoa je vodio 2:0. Gosti su šutirali pred kraj meča, a lopta je završila u gol-autu. Golman Švajcaraca je pokušao da odugovlači sa izvođenjem prekida i tako uštedi vreme što se nije dopalo igračima FK Kosovo koji su počeli da se bune.

Nakon toga je usledio rasistički povik upućen jednom igraču koji je pokušao da smiri strasti i tu je nastala opšta tuča. Rezervni igrači su uleteli u teren i doprineli još većem haosu.

"Ne želim da ovo utiče na odnose sa ljude iz FK Kosovo i ljudima njihove nacionalnosti u našoj zemlji. Oni koji su ovo izazvali trebaju da budu uklonjeni iz fudbala zauvek", dodao je Pidanke.

Predsednik protivničke ekipe Selajdin Salihu takođe je imao komentar na novonastalu situaciju, ali on misli da rasistički povici ipak nisu bili uzrok ovom užasnom incidentu.

"Nikada se nisam našao u ovako teškoj situaciji. Nisu mi jasno bilo onakvo ponašanje. Mi smo amaterski klub, nemamo sredstava za postavljanje obezbeđenja oko stadiona. Ovakve stvari ne smeju da nas skrenu sa kursa na koji postavljamo tim. Teško je naći prave reči, počeli su svi da nas napadaju preko društvenih mreža, a mislim da nismo to zaslužili", rekao je Salihu nakon meča.

kurir.rs / Blic

foto: Printskrin/Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: On je Partizanov najveći problem ovog leta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja