ŠPANCI U LOVU: Sevilja daje 12 miliona za golmana Srbije!
Foto: Privatna Arhiva

videli kvalitet

ŠPANCI U LOVU: Sevilja daje 12 miliona za golmana Srbije!

Fudbal -

Čuvar mreže reprezentacije Marko Dmitrović uskoro bi iz Eibara i Baskije trebalo da se preseli u Andaluziju

Španski fudbalski velikan Sevilja spremna je da ponudi 12 miliona evra za golmana reprezentacije Srbije Marka Dmitrovića.

Sjajne odbrane u dresu Eibara tokom protekle sezone nisu prošle nezapaženo u Španiji, a pošto je prvi čuvar mreže kluba iz Andaluzije Serhio Riko najavio odlazak, izbor struke pao je na visokog Srbina. Te intervencije dovele su Dmitrovića i na Svetsko prvenstvo, gde čini golmancki triling Srbije zajedno sa Vladimirom Stojkovićem i Predragom Rajkovićem.

Marko Dmitrović bio je jedan od najboljih golmana u La Ligi, a posebno se istakao u duelima Eibara protiv Barselone i Reala iz Madrida, kada je u nekoliko direktnih duela skidao zicere Leu Mesiju i Kristijanu Ronaldu.

Golman reprezentacije

Marko Dmitrović rođen je u Subotici, a prošao je omladinsku školu Crvene zvezde. Bio je član omladinskog pogona koji je 2011. godine osvojio domaće prvenstvo, a trener je bio sadašnji šef struke prvog tima Vladan Milojević U toj generaciji bili su Filip Stojković, Slavoljub i Dragoljub Srnić, Goran Čaušić, Uroš Spajić... Spletom čudnih okolnosti nije debitovao u matičnom klubu, pa je otišao u Mađarsku gde je branio za Ujpešt, a potom u Engleskoj za Čarlton Atletik i u Španiji za Alkorkon.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track