DANILO PANTIĆ O STATUSU U PARTIZANU: Glava mi se smirila otkako znam da ostajem (VIDEO)
Foto: Reuters

Početak sezone u Nikšiću

DANILO PANTIĆ O STATUSU U PARTIZANU: Glava mi se smirila otkako znam da ostajem (VIDEO)

Fudbal -

Godinu dana provedenih u matičnom klubu bilo je dovoljno Danilu Pantiću da jednu karijeru sa strmoglavim padom podigne do tog nivoa da se i jedan Fenerbahče pojavio pred Čelsi s višemilionskom ponudom za otkup ugovora.

Na kraju je presudila želja mladog veziste da bar još jednu sezonu provede u Partizanu da bi svima postao jasan njegov povratak vrhunskom fudbalu.

- Mnogo mi je lakše otkako se rešilo pitanje mog ostanka u Partizanu. Bilo je dosta nedoumica, i meni je nametnuto da razmišljam o hiljadu stvari, ali sada mogu mirne glave nastaviti tamo gde sam stao prošle sezone - priča Danilo Pantić.

Crno-belima prvo dokazivanje sledi sutra (20.15) u Nikšiću, gde se u prvom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope sastaju s pljevaljskim Rudarom.

- Četiri kola su pred nama, ići ćemo dosta težim putem nego prošle godine, ali moramo igrati i pokušati da se nametnemo protivnicima kako god se oni zvali. Iskreno verujem u svoj tim, mislim da zaslužujemo kvalitetom da se takmičimo u Ligi Evrope. Ne osećam neki pritisak zbog toga što navijači očekuju da ponovimo uspeh iz Evrope od prošle sezone. Moramo dati svoj maksimum na terenu, pa ako zaslužimo igrama, bićemo opet u jednoj od grupa.

Trener Miroslav Đukić je koristio Pantića kao zadnjeg veznog i ofanzivnog igrača, najbližeg špicevima.

- Prednost moje pozicije kad igram po levoj strani jeste ta što sam bliži protivničkom golu. Mislim da mi ona više odgovara jer mogu da šutnem, isto tako u prilici sam češće da asistiram, nadam se da ćemo svi od toga imati koristi.

Đukić: Imam dobar materijal

foto: Starsport©

Šef crno-belog tima Miroslav Đukić zadovoljan je igračkim materijalom za novu 2018/19 sezonu:

- Partizan uvek mora imati šampionske ambicije. Želimo da napravimo dobre rezultate i mislim da imamo igrački materijal za taj poduhvat. Svi momci su spremni, odlično su radili. Svesni su da smo dobra ekipa, samo to moramo pokazati i na terenu.

Tavamba završio u Saudijskoj Arabiji

foto: Dado Đilas

Za 1,4 miliona evra juče su i definitivno uprave Partizana i saudijskog Al Tavuna ugovorile prelazak Kamerunca Leandra Tavambe.

- Moram biti presrećan zbog onog što sam postigao u Partizanu. Imao sam fantastičan odnos s navijačima, upravom i saigračima, postigao sam neke važne golove, osvojio duplu krunu i Kup. Rezultat svega je sreća što sam bio ovde. Verujem da ću jednog dana opet doći ovde, makar kao navijač - rekao je Tavamba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track