TONČEV O AMBICIJAMA RADNIČKOG IZ NIŠA: Ulazak u Evropu nije naš konačan cilj, to je samo početak

ima plan

TONČEV O AMBICIJAMA RADNIČKOG IZ NIŠA: Ulazak u Evropu nije naš konačan cilj, to je samo početak

Fudbal -

Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev rekao je danas da očekuje da će se njegov klub dobro pokazati u utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Gzire sa Malte i istakao da ulazak u Evropu nije "konačan cilj", već da je to samo početak.

"Na utakmici u četvrtak pokazaćemo zašto se fudbal igra na jugu Srbije, a to je zbog publike. Želim da pozovem sve kako bi zajednički podržali klub i pokazali koliko je fudbal značajan nama na jugu Srbije i koliko Niš voli svoj klub i uvek je uz njega", rekao je Tončev za sajt kluba.

Radnički iz Niša se posle 35 godina vraća na evropsku scenu. Taj klub će sutra dočekati Gziru u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Zadovoljan sam kada vidim koliko ljudi mi dnevno pridje na ulici kako bi mi pružili ruku i dali podršku klubu, odnosno izrazili zahvalnost što je Radnički opet vraćen na evropski put. Kada to vidim znam da smo uradili pravu stvar", rekao je Tončev.

On je istakao da, kada je reč o podršci klubu, Radnički može da parira Partizanu i Crvenoj zvezdi, kao i da osvajanje trećeg mesta u domaćem prvenstvu nije bilo slučajno.

"Očekujem da se u utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa pokažemo u najboljem svetlu. Igrom i zalaganjem pokazaćemo da uspeh koji smo zabeležili u domaćem prvenstvu, osvajanjem trećeg mesta, nije splet srećnih okolnosti. Radnički postaje ozbiljan tim od koga protivnici strepe. Želim da naglasim da ulazak u Evropu nije naš konačan cilj, to je samo početak, cilj je da u Evropi i ostanemo", kazao je Tončev.

"Siguran sam da će Radnički dati sve od sebe da dodje do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa", dodao je Tončev.

Utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa izmedju Radničkog i Gzire igra se u četvrtak od 21.00 na Čairu u Nišu.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track