EVO DOKAZA DA JE MODRIĆ ORGANIZOVAO USTAŠKI PIR: Pogledajte kako je kapiten Hrvatske priznao Tompsonu da mora da peva na Trgu bana Jelačića! (VIDEO)
Foto: Printskrin

Pevač nastupio na insistiranje fudbalera

EVO DOKAZA DA JE MODRIĆ ORGANIZOVAO USTAŠKI PIR: Pogledajte kako je kapiten Hrvatske priznao Tompsonu da mora da peva na Trgu bana Jelačića! (VIDEO)

Fudbal -

Prema prvobitnom scenariju organizatora dočeka fudbalske reprezentacije Hrvatske nije bilo predviđeno da Marko Perković Tompson peva u Zagrebu.

Međutim, reprezentativci na čelu sa kapitenom Lukom Modrićem su postavili uslov da pevač poznat po ustaškim pesmama mora da nastupi na Trgu bana Jelačića!

Ovo je otkriveno tokom razgovora Luke Modrića i Tompsona dok su se vozili autobusom sa aerodroma ka centru Zagreba.

"To je bio naš prvi uslov. Čim smo ušli u finale i počeli da govorimo o dočeku u Zagrebu, rekao sam da Marko mora da peva na dočeku. To je bio naš prvi uslov", rekao je Luka Tompsonu u prenosu uživo.

Po dolasku na Trg igrači su Tompsona u jednom trenutku pozvali na pozornicu, na kojoj je otpevao a kapela verziju svoje pesme "Lijepa li si", koja je proteklih godina postala nezvanična himna hrvatske fudbalske reprezentacije.

"Tompsonovu istaknutu poziciju" u celodnevnom slavlju zabeležili su i pojedini strani mediji, pitajući se šta jedan ekstremno desni pevač, poznat po svom koketiranju s ustaštvom, radi u društvu svetskih vicešampiona u fudbalu. Mediji podsećaju da su Tompsonovi koncerti zabranjeni u Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj, Sloveniji...

Švajcarski konzervativni list "Noje cirher cajtung" Tompsona je opisao kao izvođača koji "uvek iznova" upada u oči zbog "ultranacionalističkih pogleda na svet" i "veličanja fašističkog režima ustaša".

Razgovor između Luke Modrića i Marka Perkovića Tompsona možete videti na snimku od 3:27,50

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track