FIFA NE PRAŠTA: Šest klubova kažnjeni zbog neisplaćenih zarada igrača
Foto: Reuters

NEMA POPUSTA

FIFA NE PRAŠTA: Šest klubova kažnjeni zbog neisplaćenih zarada igrača

Fudbal -

Svetska fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas šest klubova, uključujući po jedan iz Rusije i Turske, zbog neisplaćenih zarada igračima i tako doveli sebe do eventualnog oduzimanja bodova u ligama u kojim nastupaju.

Ruski drugoligaš Kubanj kažnjen je sa 12.900 evra od strane Disciplinskog komiteta Fife, a kako bi izbegao dalje sankcije, poput oduzimanja bodova i zabranu dovodjenja novih igrača, klub ima rok od 30 dana da izmiri obaveze.

Svetska kuća fudbala kaznila je i turskog prvoligaša Mersin sa 17.160 evra, koji za razliku od Kubanja ima rok od dva meseca da izmiri obaveze.

Fifa je kaznila i El Arabi i El Karaitijat iz Katara, kao i Zameleg Sporting iz Egipta i El Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa kaznama od 21.000 do 25.800 evra.

Disciplinski komitet Fife kaznio je i Fudbalski savez Egipta sa 43.000 evra, koji nije ispoštovao rok od 21. do 27. maja koji je bio predvidjen za odmor igrača pre Svetskog prvenstva u Rusiji. Oni su naime tada odigrali prijateljsku utakmica sa Kuvajtom.

(Beta, Foto)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track