DARKO KOVAČEVIĆ: Pružio sam ruku Kokezi, to je jače od ugovora!
Foto: FK Partizan

NOVI DIREKTOR FSS

DARKO KOVAČEVIĆ: Pružio sam ruku Kokezi, to je jače od ugovora!

Fudbal -

Pitanje je dana kada će Darko Kovačević i zvanično stupiti na dužnost sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije umesto preminulog Gorana Bunjevčevića.

Proslavljeni fudbaler obavio je niz sastanaka s predsednikom FŠ Slavišom Kokezom u Beogradu, a na kraju je palo i rukovanje koje najavljuje potpisivanje ugovora.

foto: FK Partizan

"Sastanak je protekao u odličnom tonu, kao i prethodna dva dana. Dogovorili smo se, pružili ruku jedan drugom i za mene to znači više od ugovora. Posle sednice Izvršnog odbora sve bi trebalo da se stavi na papir", istakao je Darko Kovačević za Sportski žurnal i dodao:

"Putujem na nekoliko dana u Atinu, a čim odluka budu ozvaničena počeću da radim", jasan je Kovačević.

Darko Kovačević ROĐEN: 18. novembar 1973. MESTO: Kovin BRAK: supruga Danijela DECA: Stela (22)

Karijera Klubovi: Proleter, Crvena zvezda, Šefild V, Real Sosijedad, Juventus, Lacio, Real Sosijedad, Olimpijakos. Utakmica/golova: 495/222 Reprezentacija: 59 nastupa/10 golova

U Fudbalskom savezu Srbije ne kriju da su srećni što su se lako dogovorili s istaknutim sportskiim radnikom.

"Zadovoljni smo, jer smo, verujem, napravili pravi izbor. Darko Kovačević je i kao fudbaler imao karijeru u stalnom usponu. Kao operativac je već stekao iskustvo radom u Grčkoj i sigurni smo da će se lako snaći na novoj funkciji - izjavio je za Sportski žurnal generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović uz konstataciju da ga raduje što je i Darko pokazao volju za radom u FSS.

"On je takođe oduševljen pozivom, izložio namje ideje i preostalo je samo da mu poželimo da dobro radi i bude uspešan kao kad je bio fudbaler", dodao je Šurbatović.

Goran Anđelković, Sportski žurnal

FOTO: FK Partizan

Sastanak u FSS Video se i s Krstajićem

Darko Kovačević se posle sastanka sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom video i sa ostalim zaposlenima na Terazijama - potpredsednikom Nenadom Bjekovićem, ali i selektorima seniorske i mlade reprezentacije Mladenom Krstajićem i Goranom Đorovićem.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track