NIŠLIJE NISU IZDRŽALE: Hrabri Radnički poražen od Makabija u Tel Avivu
Foto: EPA/TIBOR ILLYES

REVANŠ ZA NEDELJU DANA NA ČAIRU

NIŠLIJE NISU IZDRŽALE: Hrabri Radnički poražen od Makabija u Tel Avivu

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog izgubili su večeras sa 2:0 od Makabi Tel Aviva, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Golove na stadionu u Netanji dao je Vidar Orn Kjartanson u 51. i iz penala u 69. minutu.

Revanš će se igrati za sedam dana u Nišu.

Makabi je, pred oko 10.000 navijača na stadionu u Netanji, bio dosta opasniji rival u prvih 45 minuta, redjali su se napadi izraelskog tima pred golom niške ekipe, ali je im je Radnički odoleo.

Najbolju šansu Makabi je imao u osmom minutu kada je Vidar Kjartanson pogodio prečku. Nakon ubačene lopte u kazneni prostor Kjartanson je šutirao iskosa s leve strane, lopta je prošla pored nepomičnog Mladena Živkovića i završilana prečki.

Kjartanson je u 16. minutu uspeo da pogodi mrežu Radničkog, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Na drugoj strani, nije bilo puno posla za Predraga Rajkovića.

Ekipa Vladimira Ivića je u istom ritmu počela i drugo poluvreme i to se isplatilo već u 51. minutu kada je Kjartanson savladao Živkovića. Ejal Golasa je proigrao Kjartansona na desnoj strani, koji je šutirao po zemlji i savladao golmana Radničkog za 1:0.

U 58. minutu šut je, na drugoj strani, oprobao Taras Bondarenko, ali je lopta završila daleko preko prečke.

Sedam minuta kasnije Živković je zaustavio zicer Dona Pereca sa pet metara, ali u 69. minutu nije uspeo da odbrani penal Kjartansona. Prethodno je Aleksandar Todorovski u kaznenom prostoru oborio dvostrukog strelca Makabija.

Makabi je u 79. minutu ostao s igračem manje na terenu pošto je zbog protesta drugi žuti karton zaradio Omer Atzili. Radnički, međutim, nije iskoristio brojčanu prednost na terenu pa Makabi stiže na Čair s prednošću od dva gola.

(Beta, EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track