SENZACIJA SPARTAKA: Subotičani odoleli i srušili Spartu! (VIDEO)
Foto: Starsport©

čud0 u češkoj

SENZACIJA SPARTAKA: Subotičani odoleli i srušili Spartu! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri subotičkog Spartaka napravili su senzaciju i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisali Spartu iz Praga ukupnim rezultatom 3:2.

Subotičani su nakon trijumfa u Novom Sadu rezultatom 2:0 izgubili u Pragu sa 2:1, ali je i to bilo dovoljno za jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba.

Uprkos tome što je domaćin bio bolji i propustio mnogo prilika, srpski predstavnik je zahvaljujući pogotku Bojana Čečarića sa bele tačke došao do ogromnog rezultata i plasmana u treću rundu. Prethodno je najstrožu kaznu skrivio srpski internacionalac Uroš Radaković koji je u kaznenom prostoru oborio Dejana Đenića.

Navijači Sparte su nedugo zatim prekinuli meč i ušli na teren da "razgovaraju" sa domaćim fudbalerima. Utakmica je bila prekuinuta nekoliko minuta.

Ekipa trenera Vladimira Gaćinovića je u finišu igrala sa igračem manje, pošto je Milan Marčić nezasluženo dobio drugi žuti karton.

Spartak će u trećoj rundi kvalifikacija za drugo po jačini evropsko takmičenje igrati protiv danskog Brondbija koji se priključuje takmičenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track