BOMBA: Napadač Mančester junajteda ponuđen Zvezdi!
Foto: Profimedia

Ludilo

BOMBA: Napadač Mančester junajteda ponuđen Zvezdi!

Fudbal -

Italijan Federiko Makeda je trenutno bez ugovora i kao slobodan bi došao na Marakanu, direktori Terzić, Mrkela i trener Milojević odlučuju o centarforu

Bivši napadač Mančester junajteda Federiko Kiko Makeda ponuđen je Crvenoj zvezdi, saznaje Kurir. Italijanski fudbaler koji je prošlu sezonu proveo u članu Serije B Novari slobodan je agent na tržištu, a i ne traži veliku godišnju platu, oko pola miliona evra.

Federiko Makeda je do pre nekoliko godina bio velika nada Mančester junajteda, fudbaler u koga je mnogo verovao čuveni ser Aleks Ferguson. Ovaj rođeni Rimljanin imao je debi iz snova za Junajted pre devet godina kada je na debiju postigao gol za pobedu protiv Aston Vile. Imao je tog 5. aprila 2009. godine samo 17 godina i kod rezultata 2:2, u sudijskoj nadoknadi dao je gol i doneo ključne bodove u borbi za titulu Mančester junajtedu.

Iako su mu posle toga proricali blistavu budućnost, Kiko Makeda se nije razvijao u Engleskoj kako treba. Usledile su od 2011. godine učestale pozajmice tokom kojih se nije naigrao fudbala. Nosio je dres Sampdorije, Kvins Park Rendžersa, Štutgarta, Donkastera, Birmingema, Notingem Foresta. Kao slobodan igrač došao je u Kardif 2014. godine i tamo ostao dve sezone.

- Ponuđeno nam je 20 napadača, Makeda je jedan od njih - potvrđeno je Kuriru od čelnika Crvene zvezde.

Jedna menadžerska agencija iz Italije ponudila ga je Crvenoj zvezdi, ali generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski Mitar Mrkela i trener Vladan Milojević, koji mora da preseče, još nisu doneli konačnu odluku.

Kiko Makeda nije skup, ali njegov angažman donosi veliki rizik. Jeste da se radi o fudbaleru koji ima ime u Evropi, ali je pitanje šta bi on doneo crveno-belima s obzirom da u poslednje tri godine nije igrao ozbiljan fudbal.

Brazilac iz Bordoa

Kafu još u igri

Gotovo istovetan tip napadača kakav je Federiko Makeda jeste Brazilac Kafu (27) iz Bordoa. Dobro poznato lice Crvenoj zvezdi, još iz vremena kada je nosio dres Ludogoreca i kada je 2. avgusta 2016. godine u paru sa zemljakom Vandersonom na Marakani zakopao sva nadanja crveno-belih da će se dočepati Lige šampiona. Bugari su Kafua prodali Bordou za osam miliona, ali on tamo ne igra i voleo bi da promeni sredinu. Ako bi dolazio u Beograd u pitanju bi bila pozajmica.

26

godina ima Makeda

19 utakmica za Junajted

9 klubova promenio u karijeri

Kurir sport/ A. Radonić

Sport Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track