SRPSKI VIDEOTON NA PRAGU SENZACIJE: Tadić sjajan, ali nedovoljno za pobedu Ajaksa
Foto: Reuters

liga šampiona

SRPSKI VIDEOTON NA PRAGU SENZACIJE: Tadić sjajan, ali nedovoljno za pobedu Ajaksa

Fudbal -

Fudbaleri Ajaksa remizirali su (2:2) na gostovanju u Liježu sa Standardom u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Gosti iz Holandije imali su veliku prednost od 2:0 na poluvremenu, ali nisu uspeli da je sačuvaju i kući idu samo sa nerešenim rezultatom.

Najbolji u redovima Ajaksa bio je najskuplji igrač tog tima, srpski internacionalac Dušan Tadić, koji je u remiju učestvovao sa golom i asistencijom.

Klas Jan Huntelar je bio prvi strelac utakmice u 19. minutu i nije mu bilo teško da matira golmana Standarda, jer mu ju je Tadić centaršutom desnom nogom "servirao" na glavu. U 34. minutu uspeo je Tadić da dobije nešto više prostora iz leve strane napada, a zatim fantastično plasiranim šutem, o golmanovu levu stativu, da povisi na 2:0. Na 2:1 je smanjio Karsela-Gonsales u 67. minutu meča i doneo veoma bitan gol gostima, ali tu nije bilo kraja drami. U četvrtom minutu nadoknade za domaćina je dosuđen penal. Reno Edmond je bio precizan i doneo veoma bitan gol svojoj ekipi, koji sada neće morati nužno da pobede na gostovanju kako bi prošli dalje. Mađarski Videoton se vraća kući sa odličnih 1:1 protiv švedskog Malmea. Četa Marka Nikolića, bivšeg trenera Partizana, još jedanput je bila statistički inferiorna, ali zabeležila dobar rezultat. Kristijansen je švedskog šampiona doveo u prednost u 63. minutu, da bi vezista Nego doneo Mađarima jako bitan remi. Danko Lazović se našao u startnoj postavi Videotona, a u 89. minutu ga je zamenio upravo Stefan Šćepović. Nijedan ni drugi nisu ostavili bitniji utisak. Fudbaleri beloruskog BATE-a iznenadili su šampiona Azerbejdžana Karabag pobedivši ih na gostovanju minimalnim rezultatom. Jedini strelac meča bio je Dragun u 36. minutu. Slavija iz Praga i Dinamo iz Kijeva odigrali su takođe 1:1. Meč u Češkoj izdominirao je domaćin, ali su gosti iz Ukrajine ipak preko Verbića došli do prednosti u drugom poluvremenu. Slaviju je koliko toliko spasao Husbauer u 95. minutu kada je bio precizan sa bele tačke. U poslednjem meču dana Benfika je minimalnim rezultatom savladala Fenerbahče. Portugalci su dominirali tokom meča i nagrađeni su golom Ćervija u 69. minutu. Na teren je na nekih 15 minuta pre kraja ušao Andrija Živković, dok je Ljubomir Fejsa odigrao svih 90 za Benfiku.

Kurir sport/B92

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track