MIRKOVIĆ VEČERAS DEBITUJE: Bato, neka bude prvo pa muško!
Foto: Starsport©

Partizan protiv Nordsjelanda

MIRKOVIĆ VEČERAS DEBITUJE: Bato, neka bude prvo pa muško!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana večeras u Danskoj (19.45) igraju prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope s domaćim Nordsjelandom.

Loš početak sezone crno-belih uticao je na ranu smenu trenera, pa će Zoran Mirković prvi put na klupi kluba iz Humske sedeti upravo u duelu s Dancima. Ono što će popularnom Bati sigurno faliti je vreme za korekcije, ali i pre prihvatanja posla znao je šta ga očekuje na novom poslu.

- Vremena je malo u ritmu utakmica četvrtak-nedelja, osim sitnih detalja nije moguće nešto više uraditi - rekao je Mirković, pa analizirao današnjeg rivala. - Očekuje nas mlada i poletna ekipa. Motorični su, tehnički potkovani. Igra se na veštačkoj travi, imaćemo težak zadatak, ali spremni smo i treba nam dobra utakmica da bismo se konsolidovali.

foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Mirković je prostudirao rivala, ali podvlači da je psihologija njegovih izabranika najvažniji faktor u dvomeču s Dancima.

Prvi meč Bate Mirkovića na klupi Partizana, može li da bude i prva pobeda? Kvota na takav ishod je čak 3,05! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Nordsjiland - Partizan.

- Brzi su i agresivni, ali suprotstavićemo se dobrom postavkom i igrom. Radićemo i na voljnom momentu, to je segment na kojem treba raditi. Novi trener crno-belih, od koga navijači očekuju da u najkraćem mogućem roku oživi ekipu i počne s pravljenjem čuda, za kraj je jasno poručio:

- Kad bismo kalkulisali, mogli bismo da kažemo da nam u ovoj situaciji odgovara i nerešen rezultat. Ipak, Partizan igra na pobedu!

Vazura: Očekujem da šok terapija bude uspešna Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da klub ne zavisi od toga hoće li proći Nordsjeland, odnosno hoće li igrati Ligu Evrope.

- Ne zavisimo od toga. Postoji jedan scenario ako igramo, drugi ako ne igramo. Znamo kako ćemo da se finansiramo ako ne budemo igrali, ali Liga Evrope bi olakšala mnogo toga jer, pored novca, donosi i bolju prodaju igrača - rekao je Vazura i poručio:

- Očekujem bolju igru ekipe, bolju reakciju, da uspe ta šok terapija s novim trenerom.

Kurir sport/Gojko Filipović, foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track