SRPSKI VIDEOTON IDE DALJE: Nikolić, Šćepović i Lazović u plej-ofu za Ligu šampiona
Foto: Dado Đilas

LAZOVIĆ PROMAŠIO PENAL

SRPSKI VIDEOTON IDE DALJE: Nikolić, Šćepović i Lazović u plej-ofu za Ligu šampiona

Fudbal -

Fudbaleri Salcburga plasirali su se večeras u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u trećem kolu eliminisali makedonsku Škendiju.

Salcburg je u prvom meču, odigranom prošle nedelje, slavio sa 3:0, a večeras je samo potvrdio prolazak dalje pobedom od 1:0 u gostima. Strelac jedinog gola bio je Takumi Minamino u 92. minutu.

Salcburg će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Crvene zvezde.

Fudbaleri AEK-a su eliminisali Seltik. Nakon 1:1 u prvom meču, AEK je večeras slavio na svom terenu sa 2:1 i tako izborio plej-of ukupnim rezultatom 3:2.

Strelci za AEK bili su Rodrigo Galo u šestom i Marko Livaja u 50. minutu, dok je strelac za Seltik bio Skot Sinkler u 78. minutu.

Protivnik grčkom timu u poslednjem kolu kvalifikacija biće mađarski Vidi (bivši Videoton) koji je u trećem kolu bio bolji od Malmea.

Večerašnji revanš u Mađarskoj završen je bez golova, a ekipa Marka Nikolića je prošla dalje zahvaljujući 1:1 iz prvog meča.

U Nikolićevom timu ceo meč odigrao je Marko Šćepovć, dok je Danko Lazović zamenjen u 95. minutu.

Inače, Lazović je promašio penal, ali to domaćina nije skupo koštalo.

Zagrebački Dinamo je, posle 2:0 u prvom meču, večeras rutinski zadržao stečenu prednost pobedivši Astanu na svom terenu sa 1:0. Jedini gol je postigao Mario Gavranović.

Naredni protivnik Dinama biće Jang Bojs.

Fenerbahče i Benfika odigrali su večeras nerešeno 1:1, a dalje ide portugalska ekipa zbog pobede od 1:0 u prvom meču. Benfika je golom Gedsona Fernandeša u 26. minutu povela, a izjednačio je Alper Potuk u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Benfika će se za plasman u Ligu šampiona boriti sa PAOK-om.

Prolaz u poslednje kolo obezbedio je i Ajaks, koji je bio bolji od Standarda iz Liježa.

Ajaks je, posle 2:2 u prvom meču, slavio na svom terenu sa 3:0. Golove za pobednički tim postigli su Klas Jan Huntelar u 30, Matijas de Ligt u 34. i David Nereš u 46. minutu.

Fudbaleri Ajaksa će u poslednjem kolu igrati protiv Dinama iz Kijeva.

BATE Borisov je u trećem kolu eliminisao Karabag ukupnim rezultatom 2:1.

Beloruski tim je u prvom meču slavio u gostima sa 1:0, dok je večerašnji meč završen nerešeno 1:1. BATE je poveo golom Mirka Ivanića u 20. minutu, a izjednačio je Mičel u 54. minutu.

BATE će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv PSV-a.

Fudbaleri Dinama iz Kijeva su slavili protiv Slavije iz Praga ukupnim rezultatom 3:1.

Meč u Češkoj je zavšen nerešeno 1:1, a večeras je Dinamo na svom terenu pobedio sa 2:0. Golove za pobednički tim postigli su Benjamin Verbič u 11. i Artem Besedin u 74. minutu.

Protivnik Dinama na poslednjoj prepreci ka Ligi šampiona biće pobednik meča Standard - Ajaks.

Grčki PAOK je u trećem kolu bio bolji od moskovskog Spartaka. Večerašnji meč u Moskvi završen je bez golova, a PAOK je prošao dalje zahvaljujući pobedi u prvom meču od 3:2.

PAOK će u plej-ofu igrati protiv pobednika dvomeča Benfika - Fenerbahče.

(Beta, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track