SRBIN DIŽE OLIMPIJU: Ime i tradicija obavezuju
Foto: NK Olimpija

NASLEDIO ZEMLJAKA

SRBIN DIŽE OLIMPIJU: Ime i tradicija obavezuju

Fudbal -

Srpski fudbalski trener Aleksandar Linta, koji je uspešno počeo mandat na klupi Olimpije iz Ljubljane, rekao je danas da ime i tradicija tog kluba obavezuju, kao i da je "pritisak ogroman".

Linta je rekao da Olimpija u prvenstvu želi da se vrati na pozicije u sladu s ambicijama kluba, dok bi na medjunarodnoj sceni ogroman iskorak bio plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

"Pritisak je ogroman, ali ime kluba, tradicija i ambicija obavezuju nas da budemo maksimalno posvećeni i idemo od meča do meča. U Evropi i na domaćoj sceni", rekao je Linta posle trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Olimpija će igrati baraž za ulaz u grupnu fazu Lige Evropa, pošto je ubedljivim pobedama od 3:0 i 4:1 eliminisala Helsinki iz Finske.

"Nikome danas nije lako u dva meča dati sedam golova, pogotovo ne kada se radi o šampionu jedne zemlje. Ponovo smo odigrali zaista dobru utakmicu. Imali smo kontrolu od prvog minuta, postigli gol na vreme i ono što je važno, bili skoncentrisani do kraja meča", naveo je srpski stručnjak, koji je preuzeo slovenački tim posle smene Ilije Stolice.

Naredni rival biće Spartak iz Trnave, koji je u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisan od Crvene zvezde.

"Pred nama su dva izuzetno zahtevna duela, a Spartakovi mečevi sa Crvenom zvezdom pokazali su da će u ovim utakmicama odlučivati nijasne. Znamo šta želimo i koliko možemo, a cilj je jasan, Olimpija u Ligi Evrope. Bio bi to zaista veliki uspeh", kazao je Linta.

Linta je vodio Olimpiju na pet utakmice, u kojima je ostvario tri pobede i dva nerešena rezultata.

(Beta, Foto: NK Olimpija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja