MITROVIĆ STRELAC U PORAZU: Kejn skinuo prokletstvo avgusta, Totenhem prejak za Jokanov Fulam (VIDEO)
Foto: Reuters

PREMIJER LIGA

MITROVIĆ STRELAC U PORAZU: Kejn skinuo prokletstvo avgusta, Totenhem prejak za Jokanov Fulam (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu Fulam sa 3:1, u utakmici drugog kola Premijer lige i ostvarili drugu pobedu.

Totenhem je poveo u 43. minutu golom Lukasa, a izjednačio je srpski fudbaler Aleksandar Mitrović, glavom sa zemlje pred samim golom, posle dodavanja Rajana Sesenjona.

Novo vođstvo domaćima doneo je Kiran Tripije u 74. minutu iz slobodnog udarca, a konačan rezultat, tri minuta kasnije, postavio je Hari Kejn.

Kejn je tako posle nekoliko neverovatnih promašaja konačno postigao gol i skunuo prokletstvo avgusta, u kome tradicionalno nije efikasan.

Totenhem ima svih šest bodova i prvi je na tabeli, a ekipa koju predvodi srpski trener Slaviša Jokanović u prva dva kola nije osvojila nijedan bod i pretposlednja je na tabeli.

Fudbaleri Bornmuta ostali su u vrhu tabele, na drugom mestu sa šest bodova, pošto su na gostujućem terenu pobedili Vest Hem sa 2:1.

Na stadionu u Londonu domaći su poveli u 32. minutu golom Marka Arnautovića iz penala, a izjednačio je Kalum Vilson u 60. minutu. Pobedu Bornmutu obezbedio je Stiv Kuk golom u 66. minutu.

Vest Hem je posle dva kola bez bodova i poslednji je na tabeli.

Prve pobede u prvenstvu ostvarili su Everton i Lester.

Everton je kao domaćin pobedio Sautempton sa 2:1. Golove su postigli Teo Volkot u 15. i Ričarlison u 31. minutu. Jedini pogodak za goste postigao je Deni Ings u 55. minutu.

Ekipa iz Liverpula je treća na tabeli sa četiri boda, a Sautempton je 13. sa jednim bodom.

Lester je na svom terenu pobedio Vulverhempton sa 2:0. Domaći su poveli autogolom Meta Dohertija u 29. minutu, a konačan rezultat postavio je Džejms Medison u 45.

Lester ima tri boda na devetom mestu na tabelo, koliko ima i Vulverhempton na 14.

Ranije danas Kardif i Njukasl odigrali su nerešeno 0:0, a večeras od 18.30 igraju Čelsi i Arsenal.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track