"Novi Pele" umro od srčanog udara

Nva smrt u sportu

"Novi Pele" umro od srčanog udara

Fudbal -
Aržuna Luis Venuto Ramoš, mlada nada brazilskog fudbala čiji je nadimak „novi Pele“, preminuo je u 17. godini od srčanog udara tokom utakmice

Aržuna Luis Venuto Ramoš, mlada nada brazilskog fudbala čiji je nadimak „novi Pele“ dovoljno govorio o talentu koji je posedovao, preminuo je u 17. godini od srčanog udara tokom utakmice.

Njegov klub Sao Bernardo igrao je utakmicu sa Portugezom kada je Aržuna pao na teren i uz konvulzije (drhataje čitavog tela) nagovestio tragičan ishod. Prva pomoć medinskog osoblja, kao i hitno prebacivanje u najbližu bolnicu, na kraju nisu bili od pomoći. Smrt je nastupila, kako su lekari saopštili, zbog srčanog udara.

„Svi dosadašnji pregledi na kojima je bio nisu ukazivali ni na jedan jedini zdravstveni problem“, rekao je direktor medicinskog osoblja Sao Bernarda Rui de Oliveira.

Smrt Aržune Ramoša sedma je tragedija te vrste u svetu sporta u 2012. godini.Na svom radnom mestu, ili tik uz njega, preminuli su u ovoj godini i fudbaler Livorna Pjermario Morosini, italijanski odbojkaš Vigor Bovolenta, norveški plivač Aleksander Dale Oen, vencuelanska odbojkašica Veronika Gomez, američka odbojkašica Samanta Vopat i srpski veslački reprezentativac Nemanja Nešić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track