SALCBURG PRIHVATA ULOGU FAVORITA: Evo zašto će Lozničani navijati protiv Crvene zvezde (FOTO)
Foto: Starsport©

AUSTRIJANCI PRVI PUT PRED PRAZNIM TRIBINAMA

SALCBURG PRIHVATA ULOGU FAVORITA: Evo zašto će Lozničani navijati protiv Crvene zvezde (FOTO)

Fudbal -

Trener fudbalera Salcburga Marko Roze rekao je danas da prihvata ulogu favorita u dvomeču baraža za Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom, ali je dodao da crveno-beli imaju veliki kvalitet.

"U redu je za mene da budemo favoriti, ako trener Zvezde tako smatra. Crvena zvezda je ovde došla preko šest utakmica. Ne pobedjuje se s tom ulogom favorita, nego rada. Zvezda ima dosta kvaliteta, ali i mi smo spremni. Potrebno je dosta rada i volje da prodjemo ovo kolo i to je ono što ćemo mi pokušati da uradimo", rekao je Roze novinarima u Beogradu.

Salcburg će sutra u Beogradu gostovati Crvenoj zvezdi u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona.

"Neću pričati o taktičkim detaljima, ali ostaćemo verni našem stilu igre. Pokušaćemo da budemo maksimalno uspešni sutra i dođemo do pobede koju želimo", rekao je on.

Usled kazne Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (Uefa) od dve utakmice igranja bez prisustva publike, Zvezda će dočekati Salcburg pred praznim stadionom.

"Ugodno se osećamo ovde, a posebno ćemo se ugodno osećati ako sutra pobedimo. Moja ekipa nikada nije igrala u ovakvim uslovima i to je nešto novo za nas, ali svi moramo da se spremimo za to", dodao je Roze.

Njegova ekipa u prethodne dve godine nije uspela da se domogne grupne faze Lige šampiona, a on je kazao da je srećan što ponovo ima priliku.

"Znam da je Zvezda prošle godine stigla do plej-of Lige Evropa... Imaju dosta kvaliteta, Radonjić je opasan, Kafu, samo ne znam da li će igrati, Ben... Dosta su opasni u kontrama, dobro su organizovana ekipa i nisu džabe tu gde jesu. Izvući će sve iz nas, ali mi smo tu da pružimo kontru", rekao je Roze.

On je dodao da sutrašnja utakmica neće odrediti učesnika grupne faze Lige šampiona, da će "odluka pasti u Salcburgu", gde se nada da će i pored navijača Zvezde, biti i "dosta austrijskih navijača".

Upitan da li prethodni neuspesi u baražu za Ligu šampiona predstavljaju pritisak za njega, Roze je kazao da uvek oseća pritisak.

"Jedan od najvažnijih faktora je rad. Iz toga proističe dobar nastup, a da se oslobodim pritiska ne uspevam sam, već preko ekipe i stručnog štaba", rekao je Roze.

1 / 5 Foto: Starsport©

Fudbaler Salcburga Zlatko Junuzović, koji je rođen u Loznici, rekao je da je ekipa u Beograd doputovala da ostvari pobedu i da ne bi bio zadovoljan

"Za mene je ovo posebna utakmica. Puno emocija ima. Hoćemo dobar rezultat da ponesemo nazad, malo mi je žao što nema publike, ali to nije bitno, nama je samo rezultat bitan. Sve ćemo probati da igramo dobro i da se dobro predstavimo, kao i da pobedimo", rekao je Junuzović.

Upitan za koga će navijati rodbina iz Loznice, on je kazao da će "svi navijati za njega".

Utakmica između Crvene zvezde i Salcburga igraće se sutra od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić".

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track