DRAGAN DŽAJIĆ ZA KURIR: Vidim Zvezdu u Ligi šampiona!
Foto: Nebojša Mandić

Korak do elite

DRAGAN DŽAJIĆ ZA KURIR: Vidim Zvezdu u Ligi šampiona!

Fudbal -

Vladan Milojević izvanredno vodi ekipu, apsolutno verujem u njega. Ukoliko igrači u Austriji ponove meč iz Beograda, ispisaće novu istoriju, kaže počasni predsednik crveno-belih

Samo jedan gol deli Zvezdu od Lige šampiona! Crveno-beli su blizu najvećeg uspeha u poslednje dve i po decenije, a toga je svestan i legendarni Dragan Džajić.

Počasni predsednik Crvene zvezde bio je tvorac generacije koja je 1991. godine osvojila Evropu i svet, a sad sa uživanjem prati nove uspehe voljenog kluba.

- Vladan Milojević je izvanredno vodio ekipu protiv Salcburga. I ne samo na tom meču već i na svim prethodnim ove i prošle sezone. Odlično je pripremio ekipu za ambijent u kojem se igrao meč sa Austrijancima, jer nije lako igrati pred praznim tribinama svog stadiona. Ekipa je imala pravu dozu hladnokrvnosti i borbenosti. Šteta što je posle svega falio taj pogodak, ali dobro. Ukoliko se ovakva igra ponovi u Austriji, Zvezda će se sigurno plasirati u Ligu šampiona. Svi znamo kakav bi to bio uspeh, ne samo za Crvenu zvezdu već i za celokupan srpski fudbal - izjavio je Dragan Džajić za Kurir.

foto: Dragan Kadić

Bivši fudbaler i čelnik Crvene zvezde žali za propuštenim šansama koje su imali Radonjić, Degenek i ostali, ali ne mari zbog toga.

- Iza nas je prvo poluvreme, ostaje da se odigra i drugo. Dakle, takozvana utakmica još nije gotova. Naravno da je šteta što nije bilo golova u mreži Salcburga, ali bitno je i da nije bilo golova u mreži Zvezde. Otvoren je rezultat i na neki način povoljan za Zvezdu pred revanš u Austriji - jasan je Džajić, uz konstataciju da veruje u trenera Vladana Milojevića.

- Moram da ga pohvalim, radi izuzetno studiozno i to daje rezultate.

Iako ima veliko iskustvo, Džajić ne oseća potrebu da daje savet igračima Zvezde. Ipak, na naše insistiranje je poručio:

- Moj savet je da igrači ostanu hladnokrvni i da ispoštuju sve zamisli Milojevića!

Da se ne ponove prazne tribine Navijači, opametite se

Uprkos dobrim rezultatima Zvezde, Dragan Džajić je ipak istakao nešto što ga je posebno razbesnelo. - Onakva tišina pred praznim tribinama ne donosi nikome ništa dobro. A možete samo zamisliti šta bi bilo da su navijači bili na stadionu. Stvarno šteta što 55.000 ljudi nije uteralo strah u kosti igračima Salcburga. Moraju i navijači da budu malo pametniji, da ne prave ispade koje UEFA ne toleriše. Ipak su oni potrebni igračima na terenu, mnogo je lakše i lepše uz njihov huk - jasan je Džajić.

kurir.rs / Goran Anđelković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track