ZA VIKEND DVA VEČITA DERBIJA: Duel omladinaca i kadeta Crvene zvezde i Partizana
Foto: FK Crvena zvezda

DUPLI PROGRAM

ZA VIKEND DVA VEČITA DERBIJA: Duel omladinaca i kadeta Crvene zvezde i Partizana

Fudbal -

Čak dva večita derbija mlađih kategorija su na programu ovog vikenda.

U subotu od 10 časova omladinci Zvezde dočekuju ekipu Partizana, dok će godinu dana mlađi igrači crveno-belih i crno-belih odmeriti snage u nedelju od 11 sati.

- Nismo otvorili sezonu na pravi način, ali došla je u drugom kolu utakmica sa Spartakom, prvi put posle duže vremena smo trijumfovali u Subotici tako da zadovoljni dočekujemo derbi. Utakmica sa Partizanom nosi sa sobom posebne emocije i nadam se da ćemo sutra odigrati kvalitetnu utakmicu i zabeležiti pobedu protiv večitog rivala. Imamo nekoliko rovitih igrača, ali nadam se da će do sutra sve biti u redu i da ćemo u kompletnom sastavu izaći na teren – rekao je Bratislav Živković, trener omladinaca crveno-belih i dodao: - Zaista nam je zgusnut raspored na startu sezone. Nije lako igračima na vrućini, potrebno je da ulože mnogo više energije kada igraju na ovako visokoj temperaturi. Ipak, uveren sam da će se obe ekipe sutra prikazati u najboljem svetlu. Pričao sam sa svojim igračima, mnogo njih je već dugi niz godina u Zvezdi i znaju kakvu težinu nosi večiti derbi. Ovakva utakmica je sama po sebi dovoljna motivacija – zaklljučio je Živković.

Dan kasnije, u nedelju, Zvezdini dečaci predvođeni Slavoljubom Đorđevićem takođe će odmeriti snage sa našim večitim rivalom.

- Očkivanja pred večiti derbi su mi ista kao i pred svaku utakmicu, mi uvek idemo na pobedu. Posle prva dva kola i dva teška protivnika dolazi nam Partizan, oni su uz nas najbolja ekipa i glavni konkurent za titulu. Očekujem pravi derbi, snažne duele i, nadam se, pobedu naše ekipe. Kad se igra derbi ništa drugo nije važno. Kada je utakmica, da li je previše toplo ili previše hladno, kakva je podloga, to su sve faktori koji nas ne zanimaju . treba samo da se potpuno pripremimo i psihički i fizički i da izađemo i pobedimo – rekao je Đorđević.

Zvezdini kadeti su, posle pet pobeda u prijateljskim mečevima, zabeležili i dva trijumfa u prvenstvu.

- Sigurno nam samopouzdanja ne nedostaje. Znamo da će biti teška utakmica, ali u svakom trenutku verujemo u sebe. Hrabrija i psihološki jača ekipa će pobediti, a ja verujem da ćemo to biti mi. Raduje me što su mi svi igrači zdravi i spremni za utakmicu. Jedino nam nedostaje golman Marko Ćopić koji je trenutno priključen našoj reprezentaciji koja je trenutno u Rusiji, dečacima rođenim 2003. godine – poručio je Đorđević.

(FK Crvena zvezda, Foto)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track