Najnovije vesti

BAŠ GA BRIGA: Predsednik FS Švajcarske neće da podnese ostavku zbog dvoglavog orla
Foto: Reuters

NAPETO

BAŠ GA BRIGA: Predsednik FS Švajcarske neće da podnese ostavku zbog dvoglavog orla

Fudbal

Predsednik Fudbalskog saveza Švajcarske Peter Žilero rekao je danas da neće podneti ostavku, uprkos napetim odnosima sa reprezentativcima posle Svetskog prvenstva, ali i da se neće kandidovati za novi mandat.

Žilero je danas održao konferenciju za novinare povodom učešća reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji i eliminacije u osmini finala, kao i o stalnoj debati o lojalnosti pojedinih reprezentativaca državnom timu.

 

Debata u Švajcarskoj pokrenuta je posle postupaka Granita Džake i Džerdana Šaćirija, fudbalera poreklom sa Kosova. Oni su postigli golove protiv Srbije u grupnoj fazi takmičenja na Mundijalu, a proslavili su ih tako što su rukama pokazali dvoglavog orla, što je simbol Albanije.

 

Mnogi navijači u Švajcarskoj smatraju da nekolicina igrača nije dovoljno posvećena reprezentaciji, već da bi voleli da igraju za ekipe iz zemalja iz kojih potiču, a ti komentari razljutili su Džaku. Čelnici FS Švajcarske priznali su da je bilo grešaka u komunikaciji sa igračima i obećali su da će raditi više kako bi se pomoglo igračima da se na pravi način integrišu u državni tim.

 

 

(Beta, Foto: Reuters)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...