BAŠ GA BRIGA: Predsednik FS Švajcarske neće da podnese ostavku zbog dvoglavog orla
Foto: Reuters

NAPETO

BAŠ GA BRIGA: Predsednik FS Švajcarske neće da podnese ostavku zbog dvoglavog orla

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Švajcarske Peter Žilero rekao je danas da neće podneti ostavku, uprkos napetim odnosima sa reprezentativcima posle Svetskog prvenstva, ali i da se neće kandidovati za novi mandat.

Žilero je danas održao konferenciju za novinare povodom učešća reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji i eliminacije u osmini finala, kao i o stalnoj debati o lojalnosti pojedinih reprezentativaca državnom timu.

Debata u Švajcarskoj pokrenuta je posle postupaka Granita Džake i Džerdana Šaćirija, fudbalera poreklom sa Kosova. Oni su postigli golove protiv Srbije u grupnoj fazi takmičenja na Mundijalu, a proslavili su ih tako što su rukama pokazali dvoglavog orla, što je simbol Albanije.

Mnogi navijači u Švajcarskoj smatraju da nekolicina igrača nije dovoljno posvećena reprezentaciji, već da bi voleli da igraju za ekipe iz zemalja iz kojih potiču, a ti komentari razljutili su Džaku. Čelnici FS Švajcarske priznali su da je bilo grešaka u komunikaciji sa igračima i obećali su da će raditi više kako bi se pomoglo igračima da se na pravi način integrišu u državni tim.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track