PRITISAK BRITANACA ZBOG PUTINA! Roman Abramovič primoran da proda Čelsi!
Foto: Profimedia

PRITISAK BRITANACA ZBOG PUTINA! Roman Abramovič primoran da proda Čelsi!

Fudbal -

Ruski milijarder Roman Abramovič primoran je da proda fudbalski klub Čelsi.

Ostrvski mediji tvrde da je Velika Britanija rešila da stegne obruč oko Vladimira Putina, pa je rešila da ozbiljno pritisne sve njegove saradnike koji žive i rade u njihovoj zemlji.

Abramovič nije dobio radnu vizu u Engleskoj, a da bi regulisao svoj boravak traže mu dokaze o poreklu novca. Britanski tabloidi ističu da tamošnje vlasti dobro znaju da je Abramovič stekao bogatstvo u Rusiji u vreme vladavine Borisa Jeljcina, kada se privatizacija pretvorila u nezapamćenu pljačku. Ističu da je svojevremeno Romanov bivši partner pokojni Boris Berezhovski otkrio da je Abramovič došao do naftne kompanije zahvaljujući malverzacijama sa visokim činovnicima pred sudom.

foto: Profimedia

Abramovič ima snažne veze sa Putinom i zbog toga mu nije obnovljena viza. On je dobio izraelsko državljanstvo u međuvremenu i sada može da dođe u Britaniju, ali ne može da vodi posao tamo. Zato je primoran da proda klub.

Za taj posao je angažovao Džoa Raviča iz "Rejn grupe", koja se bavi sportskim investicijama, kao i ulaganjima u medije. Abramovič je kupio Čelsi za 140 miliona funti 2003. godine, a nedavno je navodno odbio ponudu najbogatijeg Britanca Džejmsa Retklifa, koji je za Plavce nudio dve milijarde funti.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track