RODIĆ: Generacije sanjaju Ligu šampiona!
Foto: Dado Đilas

RODIĆ: Generacije sanjaju Ligu šampiona!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde Filip Stojković i Milan Rodić istakli su svesni da imaju veliku šansu da preko Salcburga izbore plasman u Ligu šampiona i ispišu istoriju kluba.

"Veoma važna utakmica je pred nama, nema potrebe da pričamo o tome koliki je ulog. Generacije zvezdaša sanjaju naš tim u Ligi šampiona, došli smo na korak od ostvarenja sna i ne planiramo tu da se zaustavimo. Pokazali smo i u prošloj sezoni da smo spremni za velika dela, prikazujemo dobre igre i rastemo kao ekipa. Zato sa pravom mogu da očekujem da ćemo mi biti ekipa koja će se radovati", rekao je Rodić pre odlaska u Austriju.

Zvezdin levi bek dodaje da njegova ekipa ima recept da zaustavi austrijski tim.

"Ekipa Salcburga ne igra sa klasičnim krilnim napadačima koje bismo mi bekovi čuvali, zato je neophodan dodatan oprez. Znači nam što sada imamo iskustvo igranja sa njima, mnogo smo bolje upoznali protivnika u Beogradu i znamo gde su naše šanse. Zato ćemo se fokusirati na njihove najslabije tačke i pokušati da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže".

Rodić naglašava da ga raduje što se na tribinama Red Bul arene očekuje veliki broj navijača Crvene zvezde, posebno što se videlo u Beogradu koliko ekipi fale.

AEK je iz Mađarske doneo prednost od 2:1, i večeras u Atini treba samo da završi posao protiv ekipe Marka Nikolića. Ako ipak verujete u Videoton kvota na pobedu gostiju je čak 7,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč AEK - Videoton.

Njegov saigrač Filip Stojković u dobrom raspoloženju čeka drugi sudar sa Salcburgom.

"Najbitnije je da svaki igrač, ne da pruži 100 odsto, već 200 odsto sebe. Ako budemo zaslužili da prođemo, to ćemo svakako i učiniti", rekao je Stojković.

On je uveren da biti potpuno drugačiji meč nego u Beogradu (0:0) jer očekuje ofanzivniji Salcburg.

"Imaju oni nedostatke, nadamo se da ćemo ih iskoristi. Daće Bog da prođemo u Ligu šampiona. Bilo je dobro i prošle sezone u Ligi Evrope, a nadam se da će biti još bolje posle ove utakmice", zaključio je Stojković.

Revanš utakmica između Salcburga i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track