AUSTRIJSKI MEDIJI: Marko Roze promenio frizuru pred utakmicu sa Crvenom zvezdom
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Bio kod brice

AUSTRIJSKI MEDIJI: Marko Roze promenio frizuru pred utakmicu sa Crvenom zvezdom

Fudbal -

Listovi "Kronen Cajtung" i "Salcburger Nahrihten" pišu da Salcburg ima kvalitetniji tom od crveno-belih, ali i podsećaju na gubitnički karakter pred ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

Specijalni izveštač Kurira iz Salcburga: Aleksandar Radonić

Salcburg je sav u znaku utakmice između domaćeg tima i Crvene zvezde.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona imperativ je za obe ekipe. Ispred svake autobuske stanice u Salcburgu može se videti najava za večerašnju utakmicu.

Kako smo saznali, domaćin očekuje dupke pun stadion, što u ovom gradu i nije čest slučaj.

Što se tiče medija i oni veliku pažnju posvećuju utakmici. Nacionalna ORF i lokalne austrijske televizije izveštavaju o dolasku velikog broja navijača srpskog kluba u Salcburg i najavljene velike mere bezbednosti. Što se tiče štampanih medija, uglavnom favorizuju domaćina i porenciraju da je Salcburg skuplji i kvalitetniji tim od Crvene zvezde.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Tako list "Kronen Cajtung" piše da je trener Salcburga Marko Roze spremio napadačku taktiku za Crvenu zvezdu, odnosno da neće previše kalkulisati kao što je bio slučaj pre osam dana u Beogradu. Ofanzivnu liniju Salcburga činiće Dabur, Jabo, Šlager i Volf koji bi trebalo da pritisnu Zvezdinu odbranu. Iako austrijski trener smatra da su šanse 50/50, svoj tim vidi u Ligi šampiona.

Potencira i dolazak 10.000 hiljada Delija, odnosno njih 7.200 na južnoj tribini. List "Kronen Cajtung" analizirao je i izostanak startnog napadača crveno-belih Nikole Stojiljkovića zbog povrede, nagađajući ko bi mogao da ga zameni.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Ubeđeni su da će to biti Milan Pavkov ili El Fardu Ben, pa brazilski štoper Ramaljo o tome kaže:

"Meni je sasvim svejedno ko će igrati. Moramo da bude koncentrisani na našu igru, kako bismo neutralizirali njihove napade. Daćemo sve od sebe da prođemo."

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

I jedan zanimljiv detalj primetili su austrijski novinari, trener Marko Roze u odnosu na Beograd promenio je frizuru. Pišu da se podsisao i da bi to mogao da bude dobar znak.

Drugi list "Salcburger Nahrihten" takođe je veliki prostor posvetio utakmici između domaćeg kluba i Crvene zvezde. Austrijanci potencijraju dosadašnjih nekoliko pokušaja domaćeg tima da se domogne grupne faze Lige šampiona. Sećaju se sa setom kako je Dinamo Zagreb 2016. bio koban po njih, a potom i Rijeka godinu dana kasnije. Nadaju se da je seriji neuspeha došao kraj ovog leta, odnosno da Salcburg neće kiksnuti protiv Crvene zvezde.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Podsećaju na prošlogodišnje pobede nad Sosijedadom, Lacijom i Marseljom u Ligi Evrope i tvrde da je Salcburg kvalitetniji i bolji tim od Crvene zvezde. Isto tako, kažu da je ovo najveći ispit za trenera Marka Rozea koji uvek daje diplomatske odgovore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track