Najnovije vesti

DMITROVIĆ: Nije bitno ko igra, a ko je na klupi ili tribinama!
Foto: AP

spreman da odgovori na sve zahteve selektora

DMITROVIĆ: Nije bitno ko igra, a ko je na klupi ili tribinama!

Fudbal

Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović rekao je danas da je u nacionalnom timu nebitno da li je neko na terenu, klupi ili tribinama i da je selektor taj koji odlučuje ko će da igra, a da je na fudbalerima obaveza da budu spremni i odgovore na sve zahteve.

"Ko nema želju da igra i bude u prvih 11, ne treba da bude ovde. Svako od nas je motivisan da se nametne selektoru. Ovde smo da uradimo sve da reprezentacija ostvari uspeh, nebitno je ko igra, ko je na klupi, a ko na tribinama. Selektor je taj ko odlučuje, a mi smo u obavezi da budemo spremni i da odgovorimo na sve zahteve, kako ja, tako i svaki igrač", rekao je Dmitrović novinarima u Staroj Pazovi.

Dmitrović je medju trojicom golmana u reprezentaciji, uz Predraga Rajkovića i Aleksandra Jovanovića. Na spisku nema do sada standardnog Vladimira Stojkovića.

"Vladimir ovaj put nije sa nama, ali Aleksandar, Predrag i ja se poznajemo izuzetno dobro i tu smo da odgovorimo na svaki zadatak koji se stavi ispred nas i da pružimo maksimum. Daćemo sve od sebe da se nametnemo selektoru i stavimo ga na slatke muke. Uvek se spremam kao da ću da branim i svaki sportista treba tako da pristupi", kazao je Marko Dmitrović.

Po njegovim rečima, svuda u svetu je normalno da se reprezentacija podmladjuje na početku novog ciklusa.

"U svakoj reprezentaciji na svetu, kada počne novi ciklus ima i novih igrača, to je neki prirodan proces. Ima ih i sada i sigurno će ih biti još. Novi ciklus je nova prilika da se probaju igrači", dodao je golman španskog Eibara.

Pored Stojkovića, izostali su još brojni igrači, izmedju ostalih odbrambeni fudbaleri Branislav Ivanović i Duško Tošić.

"Što se kvaliteta tiče, mislim da ništa neće faliti jer svi momci koji su u defanzivnoj liniji igraju u ozbiljnim evropskim klubovima. Duže vreme smo tu, poznajemo se, prošli smo Svetsko prvenstvo. Neće biti potreban dugačak period za adaptiranje. Sve su to kvalitetni momci koji to pokazaju u evropskim klubovima", rekao je Dmitrović.

Srbija će početi novoformirano takmičenje Ligu nacija, gde će joj protivnici u grupi biti Litvanija, Rumunija i Crna Gora.

Dmitrović je ocenio da Srbija ima kvalitet i da je cilj biti prvi u grupi.

"Srećni smo što smo se okupili posle malo više od dva meseca. Uvek je posebna motivacija i radost kada se igra za nacionalni tim. Novi ciklus, sve je novo, i prilika da se ostvari plasman na Evropsko prvenstvo", kazao je Dmitrović.

On je naveo da na Ligu nacija gleda kao jednu od dve mogućnosti za plasman na kontinentalni šampionat i da njegova ekipa treba maksimalno da pristupi takmičenju i da ne sme da bude opuštanja.

Reprezentacija Srbije će u četvrtak otputovati u Litvaniju, gde će dan kasnije u Viljnusu igrati protiv reprezentacije te zemlje u prvom kolu Lige nacija.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...