ŠAĆIRI SE SMRZ'O PRED DOLAZAK U BEOGRAD Švajcarski Albanac se javno izvinio Srbiji: Tražim oproštaj što sam pokazao dvoglavog orla (VIDEO)
Foto: EPA

ko čeka, dočeka

ŠAĆIRI SE SMRZ'O PRED DOLAZAK U BEOGRAD Švajcarski Albanac se javno izvinio Srbiji: Tražim oproštaj što sam pokazao dvoglavog orla (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Švajcarske održali su konferenciju za medije povod početka Lige nacija.

Konferenciji su prisustvovali reprezentativci Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Licštajner i Đoru zajedno sa selektorom Petkovićem.

Prva tema ove konferencije nije bila Liga nacija, već skandal koji su svojim potezima napravili Granit Džaka i Đerdan Šaćiri za vreme Mundijala u Rusiji.

Podsetimo, njih dvojica su rukama napravili ''dvoglavog orla'' prilikom proslave gola protiv selekcije Srbije, što je simbol velike Albanije i na taj način pokušali da isprovociraju naše reprezentativce.

Savez ove zemlje je posle okončanja Mundijala naredio svim reprezentativcima da se odluče samo za jedno državljanstvo, i da fudbaleri sa dvojnim državljanstvom nisu dobrodošli u ovu selekciju.

Švajcarski savez je za vreme Mundijala kažnjen zbog proslave Šaćirija i Džake, a osuda javnosti je bila još rigoroznija.

foto: EPA/ARMANDO BABANI

Zbog svega toga, reprezentativci su odlučili da se javno izvine celoj naciji zbog svog ponašanja:

''Bilo bi glupo da to uradim ponovo. Čak me je iznenadilo što se taj potez smatrao važnijim od dva gola protiv Srbije. Pre utakmice smo bili provocirani u novinama, a tokom utakmice sa tribina. Ovi gestovi su bili reakcija na te provokacije,'' rekao je Džaka koji je istakao da je ponosan što igra za Švajcarsku i dodao:

''Imam samo švajcarski pasoš,'' zaključio je Džaka.

Posle njega, mikrofon je uzeo Đerdan Šaćiri:

''Izvinjavam se što je dvoglavi orao pogodio neke ljude. ''

Švajcarci su u drugom meču Mundijala u Rusiji savladali reprezentaciju Srbije rezultatom 2:1, a golove za tu selekciju postigli su upravo ova dva fudbalera.

Đerdan Šaćiri sa svoj sadašnjim klubom Liverpulom dolazi 6. novembra na Marakanu kako bi odigrao meč Lige šampiona. Liverpul i Zvezda su u grupi još sa PSŽ-om i Napolijem. Deluje da je žreb u Monako znatno uticao na ovo odluku Šaćirija i da su pritisci od čelnika UEFA bili preveliki. Na kraju je Đerdan morao da popusti i javno se izvini zbog svojih poteza.

O dolasku Šaćirija u Beograd govorio je i generalni direktor Crevene zvezde Zvezdan Terzić koje je u intervujuu za Kurir izjavio da predivđa da će Šaćiri u Beogradu biti manji od makovog zrna.

''Mislim da će on biti pod neverovatnim psihološkim pritiskom jer će znati gde dolazi. Zna on da je Crvena zvezda simbol Srbije, a igraće u grotlu Marakane. Ne znam ni da li će uopšte doći. I ako dođe, biće manji od makovog zrna. Sumnjam da će doći. Naravno, mi kao fudbalski klub moramo dočekati jednako svakog rivala. Ne treba da se bavimo prošlošću i istorijom. Crvena zvezda mora da uradi sve da Šaćiri oseti da je došao da igra fudbal. Naša je obaveza da ga zaštitimo u slučaju neželjenih situacija. Da budemo dobri domaćini!

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track