ZVEZDA KAO NEKADA U BARIJU: Napoli traži izmenu domaćinstva u Ligi šampiona
Foto: Reuters

ZANIMLJIVO

ZVEZDA KAO NEKADA U BARIJU: Napoli traži izmenu domaćinstva u Ligi šampiona

Fudbal -

Italijanski Napoli podneo je zahtev Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da utakmice u Ligi šampiona kao domaćin igra u Bariju.

Predsednik kluba Aurelio De Laurentis potvrdio je da Napoli želi da "premesti" domaćinstvo iz Napulja i na stadionu Sveti Nikola u Bariju dočeka Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvenu zvezdu zbog spora sa gradskim vlastima.

"Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš međunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam "dosta je bilo", ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže", rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport.

Grad traži od kluba da izmiri navodna dugovanja održavanja stadiona podno Vezuvom, a Laurentis da mu prodaju zemlju na kome je San Paolo "Tražio sam od UEFA autorizaciju da utakmice u Ligi šampiona igramo u Bariju. Platio sam iz svog džepa da 1.000 Napolitanaca doče na stadion Sveti Nikola", dodaje kontroverzni funkcioner.

Ukoliko se izmesti domaćinstvo Napolija, Crvena zvezda bi se vratila na mesto najvećeg uspeha u istoriji kluba kada je pre 27 godina postala prvak Evrope pobedom nad Marseljom u Bariju.

Gostovanje crveno-belih u Italiji na programu je 28. novembra.

Kurir sport/Beta

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track