bata o prijatelju i kolegi

MIRKOVIĆ OTKRIO KAKAV JE ČOVEK TRENER NAPOLIJA: Anćeloti brinuo za Srbiju tokom NATO bombardovanja (KURIR TV)

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković upitan je tokom konferencije za medije pred zaostali duel Superlige Srbije sa Radom o odnosu sa trenerom Napolija Karlom Anćelotijem, koji će večeras predvoditi Napoli u meču prvog gola Lige šampiona protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Upitan da li je bivšeg šefa i prijatelja možda posavetovao pred duel na stadionu "Rajko Mitić", Mirković je odrično odgovorio.

- Zar mislite da bismo razgovarali samo o fudbalu, da nemamo "more" drugih tema za priču? - uzvratio je kontrapitanjem Mirković.

- Mi smo nekada sarađivali kao igrač i trener, danas smo kolege. Ali i prijatelji koji imaju mnogo drugih stvari za razgovor. Nije fudbal sve... To što je izašlo u medijima je razgovor za jednu napuljsku lokalnu radio stanicu. Pozvali su me i govorio sam im realnu situaciju, čak veoma afirmativno o Crvenoj zvezdi, atmosferi na njihovom stadionu, timu... A ovde je ispalo kao da sam državni neprijatelj - sa osmehom konstatuje Mirković.

foto: Starsport©

Trener crno-belih je posle oficijelnog dela medijima otkrio i kakvog je prijatelja imao u Anćelotiju tokom bombardovanja naše zemlje 1999.godine, kada je bio igrač Juventusa.

- Bombardovanje je trajalo, nijednu noć nisam spavao do pet ujutru od brige za najbliže. Svako jutro Karlo me je čekao na hodniku u sportskom centru i pitao za porodicu, prijatelje, naš narod. Interesovao se o dešavanjima, nudio da pomogne šta može. Veliki je "Mister" čovek, zato je u svakoj ekipi u kojoj je radio bio voljen i igrači su tugovali i plakali kada je odlazio - jasan je Zoran Mirković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track