Kežman opet u Smederevu?

Povratnik

Kežman opet u Smederevu?

Fudbal -
Iskusni napadač je igrao u Smederevu, pre nego je sa 19 godina stigao u Partizan

Bivši napadač Partizana Mateja Kežman mogao bi da se vrati u sprski fudbal, ali ne u redove crno-belih, već u Smederevo. Uprava Smedereva uporno radi na dovođenju Kežmana, kome klub nije nepoznat, jer je njegov dres već nosio 1998. godine kada se zvao Sartid, nakon čega je prešao u Partizan sa 19 godina i postao ljubimac navijača.

Sportski direktor "oklopnika" Žarko Pavlović se nada da bi 33-godišnji napadač u narednoj sezoni predvodio Semderevo zajedno sa Nikolom Lazetićem.

"Mislim da bi on i Lazetić bili sjajan tandem koji bi svojim iskustvom mogao u završnici meča da bude naša velika prevaga. Blizu smo dogovora, a Kežman bi u klubu koji mu je praktično bio odskočna daska u karijeri mogao i da se oprosti od aktivnog igranja", poručio je Pavlović a prenosi jedan beogradski sportski mediji.

Kežman je posle dve godine igranja u Partizanu, dubok trag ostavio u holandskom PSV-u, gde je bio prvi strelac lige sa 24 gola na 33 utakmice već u prvoj sezoni. Nastupao je i za Čelsi, Atletiko Madrid, Fenerbahče, Pari Sen Žermen, Zenit, ekipu Južna Kina iz Hongkonga i prošle sezone za beloruski BATE Borisov, koji mu je ujedno i poslednji klub. Iako se pričalo da bi mogao da se vrati Humsku kao jedan od članova Uprave kluba, sve su prilike da će Kežman ponovo na teren.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track