reakcija

MIRKOVIĆ GRMEO POSLE RADA: Trener Partizana pričao o sudiji i predstojećem večitom derbiju, istakavši da se ne plaši nikoga (KURIR TV)

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirkocvić rekao je posle pobede nad Radom (1:0), da je zadovoljan igrom, ali i ljut zbog suđenja u zaostalom duelu 5. kola Superlige Srbije.

"Čestitam igračima Rada na fer i sportskoj borbi, žao mi je njihovih povređenih igrača. A čestitam i mojoj ekipi na relativno dobroj utakmici. Bilo je tu dosta dobrih stvari, ima pomaka u samoj igri. Imali smo problem sa realizacijom, pogotovo u prvom poluvremenu. Opet, poejdinim delovima utakmice je izgledalo kao da su im noge okovane.

Što se tiče igre, generalno mogu da budem zadovoljan, napravili smo dobru uvertiru za derbi u nedelju. Hteli smo da dođemo do igre i imali smo posed, ali u toj poslednjoj trećini nismo imali odlučnost i ubilačku agresivnost da se postigne gol. Imali smo dve šanse, nismo ih iskoristili. Dali smo gol u drugom poluvremenu i onda smo izrotirali malo drugačije", rekao je Mirković.

Novinari su primetili da je Mirković dizao glas kad je dao izjavu za televiziju posle utakmice, a onda je novinarima pojasnio.

"Konkretno, ovaj mladi gospodin koji je sudio ovu utakmicu večeras (Miloš Đorđić) nam je sudio i protiv Mačve. Ja imam pamćenje kao slon, ako vratimo film kako je lako dosudio taj penal protiv nas, a onda kako lagano opet nije to dosudio...

Meni neke stvari ovde nisu jasne, odnosno, kristalno su mi jasne. Ako nama u srpskom fudbalu trebaju ovakve stvari, nema problema. Ja nisam iz te priče. Mnogo dugo igram fudbal i mnogo dobro ga vidim i osećam i retko šta može da mi promakne, a znam da namirišem stvari", rekao je Bata.

Dok je govorio da može da "namiriše" pokazao je pokret rukom koji se može protumačiti na više načina, a najčešći od njih je pokret za brojanje novca. Da li se sada plašite nedelje?

"Ma ne plašim se nikoga. Čega da se plašim? Takvih ljudi? Zašto bih se plašio. Ali, jednostavno, jedno s drugim ne ide", rekao je Mirković.

Pre meča se pominjalo da bi pobedom u derbiju Partizan mogao da dođe na prvo mesto. Novinari su ga podsetili, a on je kratko odgovorio: "Neka pobedi bolji".

Partizan je slavio sa 1:0, ali je Rad prvi imao dobru šansu. Tih 1:0 je i najčešći rezultat u Partizanu od kada je Mirković preuzeo ekipu, uz priču na terenu da protivnik ima šanse.

"Neko bi rekao italijanski stil igre. Tako ispada, igrom slučaja malo golova primamo, ali protivnik nam napravi šansu ili dve, ili kao u prošloj utakmici i više od toga", rekao je Mirković.

Na čemu će biti fokus u pripremi za derbi?

"Psiha i priprema detalja za utakmicu, a biće ih dosta", rekao je Mirković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track