DOBIO JE ULICU U RODNOM MESTU, A ZBOG OVOG ČINA MEŠTANI SE KUNU U NJEGA! Svet se klanja srpskom asu Nemanji Matiću, a on u svom selu kosi travu i pomaže svima!
Foto: Printscreen/RTS

svaka čast!

DOBIO JE ULICU U RODNOM MESTU, A ZBOG OVOG ČINA MEŠTANI SE KUNU U NJEGA! Svet se klanja srpskom asu Nemanji Matiću, a on u svom selu kosi travu i pomaže svima!

Fudbal -

Nemanja Matić uplatio je 71.000 evra za lečenje malog Dušana Todorovića, i time je najbolji fudbaler Srbije pokazao još jednom koliko ogromno srce ima!

Kažemo još jednom, jer ovo nije prvi put da srpski as pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Nemanju vole u rodnom Vrelu, koje se nalazi u opštini Ub. On nije samo ljubazan prema komšijama, već dobro zna i da im pomogne.

- Svaki put kada dođe u Vrelo, on svrati ovde u prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabere i onda plati. Komšije koje dođu kasnije da izmire dugovanja, uvek ostanu zatečeni njegovim potezom - kazala je radnica prodavnice iz ovog sela za medije.

Pomaže, ne pita koliko košta - kazali su tada meštani. On je renovirao i deo škole u rodnom selu koju je pohađao, dao pare i za sportske terene, izgradio česmu u porti lokalne crkve, ali je znao i da ponudi pomoć oko radova, pa i da pokosi travu oko svetinje.

foto: Profimedia

A čini se da su meštani Matiću i te kako iskazali zahvalnost, pa tako jedna centralna ulica u Ubu nosi ime baš ovog fudbalera.

foto: RTS printscreen

U Ubu kažu da Nemanja nikad nije otišao, da je uvek sa njima i njihovim problemima, i da je to humani momak na koga mogu da se ugledaju sve generacije.

Svaka čast Nemanja!

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track