Najnovije vesti

STOJKE SE POKAJAO! Partizan održao sastanak sa Stojkovićem: Vladimir vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende
Foto: Starsport©

CRNO-BELI BRANE GOLMANA

STOJKE SE POKAJAO! Partizan održao sastanak sa Stojkovićem: Vladimir vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende

Fudbal
13:13h

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem posle ishitrene izjave golmana crno-belih Vladimira Stojkovića nakon meča sa Crvenom zvezdom gde kaže da će da se odrekne srpskog pasoša. Golman Partizana se dan posle 158. večitog derbija pokajao zbog reči koje je izgovorio u afektu.

Golman crno-belih bio je besan posle 158. derbija (1:1), jer je sudija Grujić priznao gol Boaćia u 74. minutu.

Naime, Zvezdin napadač je šutirao glavom, Stojković je intervenisao, pa pošto se nije jasno videlo da li je lopta celim obimom prešla gol-liniju, sudija Danilo Grujić se konsultovao sa pomoćnicima i priznao gol.

"Znate kako se osećam? Ne znam šta da vam kažem... Da bi bio gol moraš da budeš siguran 300 odsto, a on to nije mogao da vidi. Ja sam bio u golu, izvadio sam loptu. Kunem vam se da nije gol. Svaka čast igračima Zvezde na borbenosti i svemu, ali ovo što smo videli... Sramota me što sam član ove države", rekao je Stojke i podigao buru u javnosti.

Zbog svega ovoga javnosti se saopštenjem obratio FK Partizan.

"Uprava FK Partizan, nakon sastanka sa igračem Vladimirom Stojkovićem, želi da ukaže javnosti da su izjave našeg igrača, date neposredno nakon 158. derbija, plod afekta usled nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen njegov konačan rezultat.

Vladimir Stojković izražava i lični otklon usled nepromišljenog i neprimerenog dela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći niti svoje države niti svog pasoša jer je nebrojeno puta do sada našu zemlju reprezentovao na najsvetliji i najdostojanstveniji način, neretko i kao istinski junak velikog broja utakmica fudbalske reprezentacije Srbije.

Kao vrhunski sportista, osetljiv na nepravdu, on vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende a naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dve decenije, zaslužan za dva plasmana reprezentacije na SP u fudbalu, to svakako jeste.

foto: Starsport©

Istovremeno, FK Partizan želi da ukaže na sramno, bestijalno, neprofesionalno i agitatorsko ponašanje dela medija i nekih nosilaca javnih funkcija koji su, svojim natpisima i gestovima, iznova pozvali na linč našeg igrača. Ovakvo ponašanje, budući da dolazi od znatno odgovornijih kolektiviteta i pojedinaca, zaslužuje javnu osudu na čemu će Partizan istrajavati.

Cela Srbija sinoć je imala priliku da vidi izuzetnu igru Partizana, srčanost i kvalitet naših igrača ali i izraziti neprofesionalizam i upitnost donetih sudijskih odluka. Ništa, međutim, ne može umanjiti činjenicu da Partizan igra kvalitetan, evropski fudbal, da na tom i takvom sportskom putu želi i da o(p)stane a ne da se bavi političkim temama, bilo da dolaze od nekih nosilaca javnih funkcija ili od novinara koji koriste zvanične internet domene našeg kluba.

Kao što će se od takvih pojava uvek i nedvosmisleno ograđivati, tako neće prezati da na svim nivoima insistira na poštenom i čestitom tretmanu našeg kluba u celini.

Ovo je vreme da se svi saberemo uz naš Partizan.

Samo sabrani, pobedićemo!", stoji u saopštenju FK Partizan.

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...