BIVŠI ITALIJANSKI REPREZENTATIVAC BRUTALNO O ARGENTINCU Osvaldo: Džaba Mesiju najveći TV, kad nema vremena da ga gleda
Foto: Profimedia

iskren i samokritičan

BIVŠI ITALIJANSKI REPREZENTATIVAC BRUTALNO O ARGENTINCU Osvaldo: Džaba Mesiju najveći TV, kad nema vremena da ga gleda

Fudbal -

Bivši fudbaler mnogobrojnih evropskih klubova i reprezentacije Italije Dani Osvaldo, koji je završio karijeru u 30. godini opravdao je taj potez nedostatkom slobode objasnivši ga kroz slikovite primere života Kristijana Ronalda i Lea Mesija

Kada je reč o najboljem fudbaleru Barselone, Osvaldo je rekao da bi iz života ovog igrača preuzeo samo fudbalske veštine.

- Voleo bih da igram kao on, ali ne bih da imam život kao on. To je kao da živite u zlatnom zatvoru. Ne može da ode negde i da nešto cugne na brzaka. Možda njega to ne zanima, ali mene jeste. Zamišljam ga kako kupuje najveći TV na svetu, ali nikada nije u dnevnoj sobi da ga gleda. Verovatno vozi ferari, a zna da živi 15 minuta od trening centra Barselone - brutalan je bio Osvaldo koji je u karijeri promenio čak 14 klubova.

Nije se pronašao ni u odricanju Kristijana Ronalda i čuvenim sklekovima posle utakmice.

- Svet fudbala više nije bio za mene. Kristijano Ronaldo voli da ode kući da uradi sklekova, a ja sam voleo da odem kući da pravim roštilj - prisetio se

Osvaldo trenutaka kada se aktivno bavio fudbalom.

Napadač koji je igrao za reprezentaciju Italije 14 puta izjavio je da je u vreme karijere bio strastven pušač i da su u to doba nastale brojne anegdote, među kojima i jedna u vezi sa upaljačem. Ipak, sad oseća posledice od preteranog uzimanja duvana.

- Pušio sam u trening kampovimau Italiji, pa su me treneri pitali da li mi treba upaljač. Skeloto me je zato izbacio iz Boke jer se iznenadio kada je saznao da pušim. Ali, igrao sam zato fudbal pre neki dan sa prijateljima i osećao se kao da umirem. Sada me sve boli - izjadio se Osvaldo.

Za najboljeg trenera sa kojim je sarađivao izdvojio je Antonija Kontea u selekciji Italije, nije zaboravio ni odnos sa aktuelnim menadžerom Totenhema Maurisijom Poketinom, dok novog selektora Španije Luisa Enrikea gleda kao na izuzetno iskrenu osobu sklonu sukobima, jer ništa ne ume da sakrije.

Oslaldo je, među mnogim klubovima, branio boje Juventusa, Intera, Boke Juniors, Romu, Fiorentinu, Espanjol...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track