Najnovije vesti

OVO NISTE ZNALI: Gol tehnologija postoji na stadionima Crvene zvezde i Partizana! Zbog OVOGA nije radila na večitom derbiju (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

SVI HOĆE VIDEO TEHNOLOGIJU, ALI...

OVO NISTE ZNALI: Gol tehnologija postoji na stadionima Crvene zvezde i Partizana! Zbog OVOGA nije radila na večitom derbiju (VIDEO)

Fudbal

Crvena zvezda i Partizan se slažu da je i na našim terenima neophodan VAR i poručuju da je ta odluka na FSS.

Problem sa tom tehnologijom je što je skupa.

 

Polemika oko VAR-a intenzivirala se u srpskom fudbalu posle prašine koja se digla oko gola Ričmonda Boaćija u 158. večitom derbiju.

 

"U Crvenoj zvezdi smo za uvođenje VAR tehnologije, treba da pratimo evropske trendove, UEFA i FIFA. To je spinovanje javnosti koje plasira Partizan, da oni jesu za, a mi nismo. Ne pitamo se ni oni ni mi, to treba da bude odluka FSS", rekao je generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić u emisiji "Oko" na RTS.

 

 

Ruku za VAR diže i Terzićev kolega iz Partizana, Miloš Vazura:

 

"Partizan je još početkom prošle sezone tražio uvođenje VAR tehnologije, ali nisu svi klubovi prihvatili. Tražili smo to i ove sezone... Ukoliko je to skupo, onda možemo da uvedemo bar gol-tehnologiju koja je jeftinija, ali odluka je na FSS i drugim klubovima da to prihvate".

 

I sudijski ekspert Dejan Nedić smatra da je VAR neophodan u Srbiji.

 

"Apsolutno je potreban, ali gol tehnologija je jako skupa igračka, njeno uvođenje košta 200.000 evra. Mi na naša dva najveća stadiona imamo gol tehnologiju, ali nije aktivna. Ona se aktivira samo kada se igra Liga šampiona ili Liga Evrope i to tako što sudijski tim od službenika UEFA dobija sat na kome piše "GOL" i koji je vezan za elektroniku. I kad bi smo hteli, to je velika para, a apsolutno da je gol tehnologija neophodna", rekao je Nedić.

 

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Nebojša Mandić)

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...