TOTALNA REKONSTRUKCIJA PARTIZANOVOG STADIONA: Bez atletske staze, sa novim stolicama i reflektorima! Evo do kada će radovi biti završeni
Foto: Dado Đilas

PREDSEDNIK MILORAD VUČELIĆ OTKRIO

TOTALNA REKONSTRUKCIJA PARTIZANOVOG STADIONA: Bez atletske staze, sa novim stolicama i reflektorima! Evo do kada će radovi biti završeni

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan dobio je zeleno svetlo od gradske uprave, pa iz Humske 1 najavljuju da će stadion biti rekonstruisan do kraja sledeće godine.

Zdanje, koje je izgrađeno još 1949. godine, dobiće novi izgled, a radovi će početi na proleće.

Stadion će dobiti krov, teren sa grejačima, nove stolice i reflektore, a više neće biti atletske staze.

"Iz državnog fonda trebalo bi da dobijemo više od deset miliona evra. Ovom odlukom Skupštine grada smo 'zakoračili u svet' građevinskih dozvola. U međuvremenu, uveliko se izrađuje projekat. Čim sve to legalno prođe, u martu ćemo početi da radimo na generalnom spremanju stadiona", izjavio je predsednik Partizana Milorad Vučelić za TV Pink.

Kapacitet tribina sada iznosi 32.710 mesta, a posle rekonstrukcije će biti manji.

"Taj projekat rekonstrukcije ćemo detaljno predstaviti. Napravio bi se 'oklop' oko stadiona. Bio bi moderan, evropski... Možda bi se malo smanjio kapacitet, ali ne mnogo. Stadion će biti preporođen, izgledaće lepo, a tokom sledeće godine ćemo ga i završiti", dodao je Vučelić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track