SRBIN U KANALU: Bazelu smeta što Zdravko Kuzmanović zarađuje milione, a ne igra

teški dani

SRBIN U KANALU: Bazelu smeta što Zdravko Kuzmanović zarađuje milione, a ne igra

Fudbal -

Bivši reprezentativac Srbije preživljava najteže trenutke u karijeri, jer ne može da se izbori za status prvotimca u najboljem klubu Švajcarske

Karijera nekadašnjeg fudbaskog reprezentativca Srbije Zdravka Kuzmanovića dovedena je u pitanju. Bazel, njegov matični klub, već dve godine ne računa na njega, a pošto godišnje zarađuje sumu od sedam cifara čelnici kluba smatraju da je nelogično da igra samo utakmice u nacionalnom Kupu. Prema informacijama iz Švajcarske Zdravko Kuzmanović na godišnjem nivou prima od Bazela 1,3 miliona evra.

- Svi mogu da vide da je Kuzmanović odličan fudbaler. Ali, nekada je teško reći, da li je to dovoljno da bi igrao. Mora daleko više da trči - poručio je trener Bazela Marsel Koler.

Bivši šef Bazela Rafael Viki nije video Zdravka Kuzmanovića u svom sistemu, a čini se i da novi šef nema razumevanja za nekadašnjeg igrača Intera, Fjorentine, Udinezea i Štutgarta. Srbin je prošle sezone bio na pozajmici u Malagi, ali ni tamo nije briljirao. Zbog povrede kolena odigrao je samo osam utakmica, a njegov klub je ispao u drugu ligu.

Samim tim je i propala opcija da ostane u Španiji, pošto Malaga nije mogla da iskoristi klauzulu o njegovoj kupovini. Po povratku u Švajcarsku, ovog leta, rekao je upravi da želi da se bori za mesto u timu i opravda visoka primanja koja ima u klubu.

Zdravko Kuzmanović je do pre samo nekoliko sezona bio jedan od najboljih veznih igrača u Seriji A i reprezentativac Srbije. Iako je u zrelim igračkim godinama, čini se da je daleko od forme i da mu ne veruju u Bazelu.

Propustio priliku

Terza ga zvao u Zvezdu

Prošlog i ovog leta Zdravko Kuzmanović imao je na stolu ponudu Crvene zvezde. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić dao je sve od sebe da Kuzmanovića dovede u Srbiju. U Ljutice Bogdana su hteli da pola njegove plate plaća Crvena zvezda, a pola Bazel, baš onako kako je bilo dok je igrao u Malagi. Ipak, na kraju je Kuzmanović odlučio da ostane u Švajcarskoj, iako je nebrojeno puta u medijima rekao da je veliki navijač Crvene zvezde.

Odbio Švajcarce

Za Srbiju 50 utakmica

Zdravko Kuzmanović prošao je sve selekcije fudbalske reprezentacije Švajcarske. Međutim, kada ga je 2007. godine kao tadašnji predsednik FSS pozvao Zvezdan Terzić odlučio se za Srbiju. Za "orlove" je odigrao 50 utakmica i postigao šest golova. Debitovao je 2. juna 2007. na utakmici protiv Finske (2:0), a u svojoj drugoj utakmici u reprezentaciji u porazu protiv Belgije (2:3), Kuzmanović je postigao oba gola. Bio je učesnik Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi.

Kurir sport/ A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track