POČIVAJ U MIRU DUKI: Miletić spasao Partizan bruke u Nišu, pa gol posvetio malom Dušanu Todoroviću (KURIR TV)
Foto: Starsport©

spektakl u nišu

POČIVAJ U MIRU DUKI: Miletić spasao Partizan bruke u Nišu, pa gol posvetio malom Dušanu Todoroviću (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno u Nišu sa ekipom Radničkog 2:2 (1:0) u okviru 10. kola Superlige Srbije.

Posle ovog kola Partizan je drugi na tabeli sa 21 osvojenim bodom, dok je Radnički mesto ispod sa bodom manje.

Radnički je poveo prelepim golom Haskića u 35. minutu meča, čime je domaćin krunisao dobru igr u prvom delu meča.

U nastavku Partizan je krenuo ofanzivnije, ali je jedna greška levog beka Miletića koji se okliznuo i praktično poklonio loptu Ranđeloviću koštala Partizan. Ranđelović nije bio sebičan, pa je dodao Stojanoviću kome nije bilo teško da pogodi prazan gol i udvostruči prednost Radničkog.

Partizan je krenuo na sve ili ništa. Mirković je ubacio u igru Nikolića koji je nekoliko minuta kasnije smanjio vođstvo domaćina, dok je Miletić izjednačio rezultat pet minuta pre kraja meča.

Posle gola Nemanja MIletić je skinuo majicu na kojoj je bila poruka za malog Dušana Todorovića koji je juče preminuo u bolnici u Barseloni posle duge i teške bolesti.

Nemanja MIletić je bio idol malog Dušana koji je podigao na noge i ujedninio celu Srbiju.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

85. minut - GOOOOOL - Miletić! Posle gola Miletić je skinuo dres i pokazao majicu na kojoj je bila poruka za malog Ducija.

83. minut - Pokuša je Mrkić posle prodora sa leve strane, zalomio je i namestio se na desnu nogu, opalio iz sve snage, ali je praktično pogodio Stojkovića i lopta se odbila u aut.

79. minut - GOOOOOOL - Nikolić! Došla je lopta do Nikolića koji je iz poluvoleja opalio sa ivice šesnaesterca i ''probušio'' mrežu Radničkog. Nikolić je bio strelac i na utakmici Kupa u Lazarevcu sa ekipom Kolubare. Nemanja je pre samo nekoliko minuta ušao u igru.

77. minut - Grbić izlazi iz igre, na teren ulazi Stanisavljević, najbolji strelac domaćina u ovoj sezoni.

76. minut - Žuti karton za Valientea posle faula nad Grbićem.

74. minut - Odličan pokušaj Šćekića sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla koji centimetar od leve stative Radničkog.

73. minut - Pokušava Partizan svim silama da dođe bar do počasnog gola, ali Radnički se odlično i disciplinovano brani.

foto: Starsport

67. minut - Nova prilika za Zakarića. Imao je Partizan kontru 3 na 2, ali je Zakarić sve pokvario lošim centaršutem.

66. minut - Novi žuti karton za Radnički, sada je opomenut Drinčić, bivši igrač Partizana.

foto: Starsport

63. minut - Iz igre izlazi Ranđelović, na teren ulazi Marko Mrkić.

56. minut - Pokušao je Nemanja Nikolić sa velike udaljenosti, ali je golman domaćina bio siguran.

55. minut - Iz igre izlazi Miletić, krivac za gol Radničkog, u igru ulazi Urošević.

foto: Starsport

48. minut - Iz igre izlazi Zdjelar, u igru ulazi Nikolić.

47. minut - GOOOOOL - Stojanović! Lopta je sa pola terena vraćena do levog beka Miletića koji se dva puta okliznuio i do lopte je došao Ranđelović koji je izbio sam ispred Stojkovića. Nije bio sebičan Ranđelović, sačekao je Stojanovića i dodao mu loptu, a Saši nije bilo teško da pogodi gol. Saša Stojanović je bivši igrač Crvene zvezde.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Mažić je pokazao igračima da idu u svlačionice.

45. minut - Miletić koji već ima žuti karton, ponvo je napravio faul, ali Mažić je pokazao da se igra nastavi.

foto: Foto: Starsport©

44. minut - Janković je dobio žuti karton zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka.

37. minut - Partizan je pogodio stativu, tačnije Zakarić je sa nekih dva metra pogodio okvir gola. U nastavku štoper Radničkog je rukom sprečio gol Partizana, ali Mažić je pokazao da se igra nastavi. Ostaje dilema da li je bio penal ili ne!

35. minut - GOOOOOOL - Haskić! Stojanović je video da je Haskić u dobroj šansi, a ovaj glavom matira Stojkovića za vođstvo Nišlija.

30. minut - Prvi žuti karton za Partizan, levi bek Miletić je opomenut!

26. minut - Prvi žuti karton na meču Mažić je pokazao Markoviću.

foto: Foto: Starsport©

13. minut - Bez konkretnih prilika tokom minulih nekoliko minuta, ali se igra uglavnom pred golom Radničkog.

6. minut - Prva šansa za Partizan na meču, ali Šćekić nije bio precizan kada je to bilo najpotrebnije.

foto: Foto: Starsport©

3. minut - Prvi pokušaj na utakmici imali su domaći fudbaleri, ali Stojković je bio na visini zadatka.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

RADNIČKI NIŠ (5-3-2): Ristić - Todorovski, Pankov, Bondarenko, Stanković, Crnomarković, Drinčić, Stojanović, Ranđelović - Haskić, Grbić.

Trener: Nenad Lalatović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Janković, Pantić, Zakarić - Gomeš.

Trener: Zoran Mirković.

Mečevi ova dva kluba uvek privlače veliku pažnju, a ovoga puta postoji i dodatni razlog, borba za drugo mesto.

Nišlije su odlično započele aktuelnu sezonu zabeleživši šest pobeda, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. Ekipa Partizana ima isti učinak, takođe 20 bodova na svom kontu uz nešto lošiju gol razliku, pa trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a crno-beli su bili uspešniji.

Prvi meč odigran je tokom jesenjeg dela sezone u Humskoj, a crno-beli su slavili rezultatom 3:1(2:0). Prolećni meč odigran je u Nišu, a Radnički je slavio rezultatom 1:0(0:0). Treći susret odigran je u okviru plej-of faze, a ekipa Partizana je u Humskoj ponovo slavila rezultatom 3:1(2:1).

Domaćini ne poriču da su crno-beli favoriti u ovom susretu, ali žele da iskoriste činjenicu da se nalaze u odličnoj formi i da iznenade velikog rivala. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović koji je istakao da očekuje sjajnu atmosferu:

’’Pred nama je meč koji mnogo odlučuje. Partizan je favorit, to je fakat, jer igra dobro i posle dolaska mog prijatelja Zorana Mirkovića izgleda silno, što je pokazao i u meču sa Crvenom zvezdom. Partizanu se ne preti, ali i mi smo u dobroj formi. Imamo jak tim i nastojaćemo da ostvarimo što povoljniji rezultat. Činimo sve da dočekamo crno-bele u dobroj atmosferi i pred velikim brojem navijača.''

I gosti u ovaj meč ulaze sa puno respekta, bez obzira na ulogu favorita i sve bolju formu. Šef stručnog štaba crno-belih Bata Mirković istakao je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu da protivnik ima veliki kvalitet i odličnog trenera, a da je motor ekipe bivši igrač Partizana, iskusni Nikola Drinčić:

’’Radnički ima izvanrednu ekipu, odlikuje je angažovanje, disciplina i borbenost. Tim našeg narednog protivnika je odlično vođen, Nenad Lalatović znanje, iskustvo i energiju prenosi na ekipu, tačno se vidi njegov potpis u igri Nišlija. Dosta stvari u fizionomiji Radničkog polazi od Nikole Drinčića. On je glavni pokretač svih akcija, prekaljeni motor tima, sa izvanrednim pasom, prekidom i snažnim udarcem. Od njega nam preti najveća opasnost.’’

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track