MARKO PANTELIĆ ZA FRANCUSKE MEDIJE: Zvezda je kao dete koje uči da hoda!
Foto: Dragana Udovičić

pred dueL psž-a i crveno-belih

MARKO PANTELIĆ ZA FRANCUSKE MEDIJE: Zvezda je kao dete koje uči da hoda!

Fudbal -

Neizbrisiv trag ostavio je Marko Pantelić u fudbalskoj Evropi! Tako je najpoznatiji francuski sportski list L'Ekip napravio intervju sa bivšim fudbalerom PSŽ-a i Crvene zvezde, kao svojevrsnu uvertiru tom meču.

Šta je za vas Crvena zvezda?

- Stigao sam tamo sa osam godina. To je bila moja prva ljubav i to će ostati tako ceo život. Igrao sam u mnogim klubovima u karijeri (12), a PSŽ zauzima veliko mesto u mom srcu. Ali Crvena Zvezda je zauvek, do kraja.

Kako gledaš na povratak kluba u Ligu šampiona ove sezone?

- Sve se vraća. Već smo učestvovali u Ligi Evrope prošle sezone. Nadam se da se naši finansijski problemi mogu rešiti kroz Ligu šampiona i da možemo da započnemo da stvaramo novu istoriju. Ali mi nismo na nivou PSŽ. Mi smo kao dete koje uči da hoda ponovo. Važna stvar je da se Crvena Zvezda ponovo rodi i ponovo sija u narednih deset godina.

Da li mislite da ovaj tim može da iznenadi PSŽ?

- Mi smo Srbi, prijatelju! Navikli smo da imamo sve protiv nas, ali mi i dalje živimo i daćemo sve od sebe do poslednjeg daha.

Kog igrača posebno pratite u pariskom timu?

- Posmatram Kilijana Embapea od debija za Monako. Kada sam ga prvi put video kako igra, bio sam u svom restoranu u Beogradu. Narednih deset dana sam govorio svima da bi ovaj igrač mogao da promeni budućnost igre. Pitali su me ko će biti zapažen na Svetskom prvenstvu, odgovorio sam: Embape. On je već impresionirao javnost, ali je već u glavama mlađe generacije, koja se identifikuje s njim. Kad vidimo kako igra, moramo da aplaudiramo.

Šta još misliš o njemu?

- Ima sve osobine savremenog napadača. Mnogo podseća na Ronalda, brazilskog. Ja ne volim "pozere" ili one koji pričaju bez rezultata iza sebe. Sviđaju mi se igrači koji znaju šta će uraditi s loptom i koji prave razliku odmah, ili kada je bitno da se to uradi. Nastavi li ovako, Embape će postati jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Njegova era trebalo bi da traje petnaest godina! Jedini problem je da li može da održati svoju putanju. Ako uspe, Zlatne lopte stizaće jedna za drugom.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track