BIO JE ZLATNI ORLIĆ, A ONDA JE PRELETEO MEĐU SOKOLOVE I NESTAO: Strelac gola u finalu na Novom Zelandu, tri godine kasnije daleko od velike scene!  (VIDEO)
Foto: Profimedia

jedna odluka promenila je sve

BIO JE ZLATNI ORLIĆ, A ONDA JE PRELETEO MEĐU SOKOLOVE I NESTAO: Strelac gola u finalu na Novom Zelandu, tri godine kasnije daleko od velike scene! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaler Staniša Mandić je pre tačno tri godine uzburkao fudbalsku javnost odlukom da obuče dres reprezentacije Crne Gore samo dva meseca nakon što je sa omladincima Srbije postao prvak sveta

Pred njim je bila sjajana karijera, a onda je nestao bez traga... Mladi napadač Staniša Mandić je pre tačno tri godine uzburkao fudbalsku javnost odlukom da obuče dres reprezentacije Crne Gore samo dva meseca nakon što je sa omladincima Srbije postao prvak sveta.

"Život je kratak da biste čekali, čast mi je da igram za Crnu Goru", objašnjavao je Mandić, koji je bio ljut zašto se tada nije našao na spisku mlade reprezentacije Srbije.

"Idem tamo gde me poštuju", dodao je.

Napadač rođen u Herceg Novom, osvajač zlatne medalje sa reprezentacijom Srbije do 20 godina na Svetskom prvenstvu u Novom Zelandu jula 2015, odlučio je da samo dva meseca kasnije obuče dres „A” selekcije Crne Gore.

On je kao tinejdžer otišao iz Igala u Vojvodinu, igrao je i u mlađim kategorijama Rada i Čukaričkog, uporedo nastupajući za najmlađe selekcije Srbije.

„Kakav udarac - izgubili smo zlatnog orlića”, takvi i slični naslovi dominirali su u srpskim medijima.

Crna Gora je, izgledalo je tada, dobila bisera - Mandić je odmah debitovao, 8. septembra 2015. protiv Moldavije u Kišinjevu, dok je selektor bio Branko Brnović, a mesec kasnije, kada je ušao sa klupe protiv Austrije u Podgorici, propustio je veliku šansu da postigne prvi gol. Igrao je i protiv Rusije u Moskvi oktobra 2015, u poslednjem meču tog kvalifikacionog ciklusa, kao i u novembru te godine u Makedoniji, u prijateljskom meču. A onda je - nestao bez traga.

Na dan okršaja Crne Gore i Srbije, mnogi se pitaju gde je fudbaler koji je pre samo tri godine fudbalski „podelio” dve reprezentacije?

Staniša Mandić, sada 23-godišnjak, već drugu sezonu nosi dres Sogndala, norveškog drugoligaša.

Daleko od velike scene, glavne evropske pozornice, maltene na marginama, nekadašnji crnogorski reprezentativac pokušava da „oživi” karijeru koja je mnogo obećavala.

Ne zna se ni tačno kada je počeo njegov pad, ali se on otprilike poklopio sa prvim nastupima u reprezentaciji Crne Gore.

U toj sezoni, 2016/17, odigrao je 21 meč za Čukarički, nije postigao gol, naredne je igrao još manje - samo 10 utakmica u prvoj polusezoni, a često je bio i povređen.

Jula 2017. otišao je u Norvešku, i to kao pozajmljen igrač, da bi Sogndal kasnije otkupio njegov ugovor.

"Povrede su me sprečile da ostvarim značajniju karijeru. Naravno da nisam klonuo duhom. Vratiću se jači i bolji. Trenutno mi je primarni cilj da se potpuno oporavim od sitnih povreda, dostignem željeni nivo forme i ponovo budem onaj stari", rekao je Mandić pre odlaska u Sogndal.

Njegov klub je ispao iz iz elite u Drugu ligu Norveške, i trenutno pokušava da se vrati, a Mandić je na 28 utakmica postigao četiri gola.

Prvi put od razdvajanja Srbija igra protiv Crne Gore u fudbalu. Kvota na dvojku Pod Goricom je vrlo jaka - 2,15, a ako ne verujete u Orlove, dupla šansa 1X je 1,71. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Crna Gora - Srbija.

Kurir sport / Vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track