HRABRA PORUKA! S VEROM U BOGA Grof Božović: Krila Sovjetov će igrati Ligu Evrope za dve godine!
Foto: Dragana Udovičić

VELIKE AMBICIJE

HRABRA PORUKA! S VEROM U BOGA Grof Božović: Krila Sovjetov će igrati Ligu Evrope za dve godine!

Fudbal -

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović ima velike ambicije sa klubom iz Samare u budućnosti.

Miodrag Božović, novi trener ekipe Krila Sovjetov, rekao je da će dati sve od sebe da taj klub u naredne dve godine dovede do Lige Evrope. Bivši strateg Crvene zvezde dočekan je kao spasilac u glavnom gradu ruske pokrajine Samara, posle fantastičnih rezultata koje je prošle godine ostvario sa Arsenalom iz Tule. U ponedeljak je i zvanično preuzeo brigu o prvom timu i odradio trening u novom klubu.

- Ponosan sam što radim u Krila Sovjetov! Daću sve od sebe da klub što pre krene ka vrhu ruske Premijer lige. Samara je region koji zaslužuje stabilnog prvoligaša. Ovde su navijači među najboljima i najvatrenijima u Rusiji. Neka nam Bog podari uspeh - rekao je Miodrag Božović (50).

Popularni Grof potpisao je ugovor sa Krila Sovjetov u naredne 2,5 godine. - Nisam mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu Krila Sovjetov. Došla je prošle nedelje. Potrudiću se da sa svojim saradnicima napravim dobru ekipu koja će za dve godine igrati u Ligi Evrope.To je bio glavni razlog mog dolaska u Samaru. Imamo sjajnu infrastrukturu i dobre uslove.

foto: Foto: Marina Lopičić

Miodrag Božović odgledao je prošlog vikenda utakmicu između Krila Sovjetov i Dinama iz Moskve, koju je klub iz Samare rešio u svoju korist minimalnim rezultatom 1:0. - Teško je sada reći u kakvoj formi je ekipa. Tokom cele utakmice sa Dinamom bilo je neizvesno i najmanja greška mogla je da uslovi da Moskovljani izjednače. Međutim, momci su pokazali da imaju karakter i osvojili su tri boda, a to je najvažnije. Pre početka utakmice upoznao sam ljude iz stručnog štaba. Bivši trener Aleksandar Tihonov je legenda ruskog fudbala, čovek koji je bio omiljen u narodu i među navijačima. Sećam se da je bio odličan igrač. Nisam ja njega oterao. Tako se desilo. Nažalost, sudbina nas trenera je uvek neizvesna, mi uvek imamo spremljen kofer kada ekipa nema rezultate. Tako je sa našom profesijom - istakao je Miodrag Božović.

Grofu će u Samari asistirati njegovi dosadašnji pomoćnici Vojo Ćalov i Saša Petrović, a u stručni štab vratio se i Milorad Bajović. Međutim, Rusi su otkrili da je Božović imao i jednu želju. - Hteo sam da mi Igor Šemsov bude jedan od pomoćnika. Pozvao sam ga u stručni štab, ali mi se on zahvalio rekaviši da ima posao. Nije mogao da napusti ekipu i ja ga u potpunosti razumem - istakao je Božović.

Kurir sport/A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track