SKANDAL UOČI MEČA CRNA GORA - SRBIJA: Ulaznice podeljene političkom linijom! Evo koliko će navijača bodriti Orlove
Foto: Starsport©

DA LI JE MOGUĆE?

SKANDAL UOČI MEČA CRNA GORA - SRBIJA: Ulaznice podeljene političkom linijom! Evo koliko će navijača bodriti Orlove

Fudbal -

Navijači Srbije nisu mogli u Podgorici da kupe ulaznice za sutrašnji meč sa Crnom Gorom!

Zapravo, niko nije mogao da ih kupi...

Čitaoci Kurira iz Podgorice javljali su se tokom dana našoj redakciji tvrdeći da niko nije mogao da dođe do ulaznica za utakmicu.

Naime, prema njihovim tvrdnjama, karte su podeljene i to po političkoj liniji!

O tome svedoči i mlada političarka iz Crne Gore Milica Tomašević, sekretarka Izvršnog odbora Nove srpske demokratije, koja u svojoj kolumni, između ostalog, kaže:

"Podgoricom uveliko kruži šaljiva opaska – da je Srbima u Crnoj Gori lakše doći do karata za meč Južna Koreja – Urugvaj, nego Crna Gora i Srbija. Ostaje nam, dakle, da pretpostavimo da režim vidi visoki rizik u mogućnosti da prisutnima prorade emocije tokom slušanja himne 'Bože, pravde', što i nije toliko nerealno, ako imamo u vidu da su se mnogi od onih koji će prisustvovati meču, ne tako davno zaklinjali u srpski grb i himnu Srbije. Dok partijske ponude nisu uradile svoje... Drugo, racionalan čovjek se mora zapitati – zbog čega se insistira na podeli karata odnosno iz kojeg razloga su 44 aktivista DPS-a dobili po stotinu ulaznica za zadatkom da ih podele "najvatrenijim" navijačima crnogorske reprezentacije? Da li se to režim boji, da bi puštanjem svih karata u prodaju, došlo do svojevrsne podgoričke skupštine pod Goricom? Da bismo nešto razumeli moramo videti odakle to potiče i čemu služi".

UEFA, međutim, propisuje da gostujuća reprezentacija od domaćina mora da dobije određeni kontigent ulaznica, što je u ovom slučaju 500. Te karte mogle su da se kupe u Beogradu u ponedeljak i utorak. To je maksimalni broj pristalica "orlova" pod Goricom.

Međutim, srpskih navijača ima i u Crnoj Gori, ali oni nisu imali način da dođu do ulaznica.

Utakmica Crna Gora - Srbija igra se u četvrtak u 20.45.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track