ŠOK! Menadžer Sergeja Milinkovića-Savića uhapšen u Beogradu po poternici Interpola!
Foto: Instagram

akcija čiste ruke

ŠOK! Menadžer Sergeja Milinkovića-Savića uhapšen u Beogradu po poternici Interpola!

Fudbal -

Fudbalski menadžer iz Crne Gore, Uroš Janković, uhapšen je sinoć u Beogradu po međunardnoj poternici koju je raspisala belgijska policija.

Janković je jedan od agenata koji zastupa interese najveće mlade srpske fudbalske zvezde - Sergeja Milinkovića - Savića, prenose podgoričke "Vijesti".

Janković je jedan od osumnjičenih za nameštanje utakmica prvenstva Belgije i pranje novca iz tih poslova. Viši sud u Beogradu odredio mu je ekstradicioni pritvor.

Podsetimo, u Belgiji su u saradnji sa srpskim tužilaštvom, Bezbednosno-informativnom agancijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima lišeni slobode državljani Belgije i Srbije.

U saopštenju tužilaštva se precizira da su uhapšeni trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica belgijskih fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz prve lige Belgije, a u vezi sa malverzacijama povodom transfera igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim.

Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova u Belgiji, na ukupno 57 lokacija. Zbog sumnje da su državljani Srbije umešani u vršenje krivičnog dela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima, u Srbiji su izvršeni pretresi na šest lokacija u Beogradu i Nišu, kojom prilikom je pronađen oko 800.000 evra, saopštilo je ranije danas tužilaštvo.

Na osnovu fotografija koje se mogu naći na društvenim mrežama lako se može zaključiti da je Janković izuzetno blizak sa Matejom Kežmanom.

foto: Instagram/Printscreen
foto: Instagram/Printscreen
foto: Instagram/Printscreen
foto: Instagram/Printscreen

Kurir sport/Vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track